Παρασκευή, 3 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νεκρό βρέφος στην Κω: Θα εξεταστεί το αδερφάκι του για σημάδια κακοποίησης

Νεκρό βρέφος στην Κω: Θα εξεταστεί το αδερφάκι του για σημάδια κακοποίησης

Θρίλερ με τον θάνατο ενός βρέφους στην Κω, το οποίο μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο του νησιού το απόγευμα του Σαββάτου (20/04/2024).

Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλοι οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κω, όμως δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το βρέφος στη ζωή και το βράδυ του Σαββάτου (20/04/2024) διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Όλα συνέβησαν σε λιγότερο από μία ώρα. Στις οκτώ παρά τέταρτο η 20χρονη μητέρα βρήκε το μωρό της αναίσθητο. Μισή ώρα αργότερα κάλεσε το ΕΚΑΒ κι ενώ στο διάστημα αυτό προσπαθούσε με τη βοήθεια γειτόνων να το επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8 και 25 και επτά λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε το βρέφος στο νοσοκομείο, όπου στις εννέα παρά τέταρτο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Θάνατος από ασφυξία

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό του σύστημα, αλλά και εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ζήτησαν περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που το εξέτασε στην Ρόδο, ωστόσο, δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι εκδορές προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Θα εξεταστεί και ο 2χρονος αδερφός του για σημάδια κακοποίησης

Οι γονείς, που συνελήφθησαν, ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο ατύχημα, είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδερφό της, ηλικίας 2 ετών, που επίσης θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή για σημάδια κακοποίησης.

Αυτό που έχει προβληματίσει τις Αρχές είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του βρέφους έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του πατέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.

«Τη βλέπαμε με μώλωπες»

Γείτονες του ζευγαριού μιλώντας στο MEGA, αναφέρουν πως αρκετές φορές είχαν δει την 20χρονη μητέρα χτυπημένη, με τις μαρτυρίες για καυγάδες του ζευγαριού να είναι πολλές.

«Ο άντρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχανε φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν τη χτυπούσε ή δε τη χτυπούσε, δε γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού.

Ο πατέρας, 21 ετών και η μητέρα του άτυχου βρέφους βαρύνονται με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τη Δευτέρα (22/04/2024) θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις