Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ στην Αρκαδία: «Ήταν υγιέστατος, είχε κάνει εξετάσεις τον Ιούνιο»

Νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ στην Αρκαδία: «Ήταν υγιέστατος, είχε κάνει εξετάσεις τον Ιούνιο»
Ο οδηγός ΚΤΕΛ που έχασε τη ζωή του

«Το περασμένο καλοκαίρι είχε κάνει κανονικά τις εξετάσεις του και ήταν υγιέστατος» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Νίκος Κουτσόγιωργας για τον άτυχο 47χρονο που το βράδυ της Κυριακής (5.11.2023) ενώ οδηγούσε το λεωφορείο με κατεύθυνση την Τρίπολη, έπαθε ανακοπή καρδιάς στο τιμόνι.

«Ο Δημήτρης ήταν χρόνια στα ΚΤΕΛ. Λόγω της πανδημίας είχε σταματήσει για περίπου δύο χρόνια και πριν την covid δούλευε σίγουρα 5-6 χρόνια, και τώρα επανήλθε τον τελευταίο χρόνο» και επισημαίνει ότι «είχε περάσει κανονικά ιατρικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται από το νόμο. Το περασμένο καλοκαίρι, τον Ιούνιο είχε κάνει τις εξετάσεις. Είχε φέρει πιστοποιητικό υγείας. Υγιέστατος. Είχε προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα εκ του νόμου πιστοποιητικά υγείας, με πρωτάρχον εκείνο του καρδιακού. Είχε εξεταστεί από καρδιολόγο, από ψυχίατρο και από παθολόγο. Αν και προβλέπεται κάθε πέντε χρόνια, εμείς έχουμε και γιατρό υπηρεσίας στο ΚΤΕΛ κάθε μέρα. Δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι στην υγεία του» δηλώνει για τον οδηγό που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας. 

Ο άτυχος οδηγός των ΚΤΕΛ στην Αρκαδία σύμφωνα με τον κ. Κουτσόγιωργα «ήταν ένα καλοκάγαθο παιδί, πάντα πρόθυμο για την δουλειά του. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε φέρει ποτέ κάποιο πρόβλημα στην υπηρεσία του ΚΤΕΛ. Όπου τον δρομολογούσαμε ήταν πάντοτε ευδιάθετος και άνθρωπος που ήθελε να κάνει την δουλειά του».

Τραγική ειρωνεία είναι ότι πέρσι έφυγε από τη ζωή και ο πατέρας του αδικοχαμένου 47χρονου από καρδιά. Τώρα ο θρήνος για την μητέρα και τη γιαγιά του οδηγού είναι ανείπωτος. «Ο Δημήτρης δεν ήταν παντρεμένος, δεν είχε παιδιά αλλά έχει δύο αδέρφια που μένουν στην Αμερική. Ήμασταν συμμαθητές με τον πατέρα του αλλά πέθανε πριν ένα χρόνο, και εκείνος από καρδιά. Είναι δύσκολες στιγμές» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, ο οποίος τονίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο. 

«Μέσα στο λεωφορείο ήταν ένας επιβάτης. Ήταν 5 το απόγευμα όταν ξεκίνησε ερχόταν από τα Λουτρά Ηραίας με κατεύθυνση στην Τρίπολη. Από 100χλμ κακοτράχαλο δρόμο, είχε έναν επιβάτη. Είναι άγονες γραμμές, η πληρότητα είναι μηδενική». 

Το τραγικό συμβάν έγινε την Κυριακή (5.11.2023) με το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Αρκαδίας να έχει μέσα μία επιβάτη και τον άτυχο οδηγό να αισθάνεται μία ξαφνική αδιαθεσία. Σύμφωνα με τον κ. Κουτσόγιωργα, «τότε αποφάσισε να σταματήσει αλλά ήταν στην μέση του δρόμου. Κατέβηκε κάτω, έριξε λίγο νερό στο πρόσωπό του και ανέβηκε στο όχημα και είπε στην κοπέλα ‘’θα το βάλω στην άκρη γιατί έχουμε κλείσει τον δρόμο’’. Εκείνη την ώρα το έπαθε. Το λεωφορείο κυλούσε προς το γκρεμό. Ωστόσο το βαρύ όχημα καβάλησε σε ένα ανάχωμα και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου». Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η κοπέλα είναι μια 20χρονη που σπουδάζει νοσηλευτική στην Αθήνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα πέντε ημερών είναι το δεύτερο περιστατικό όπου οδηγός λεωφορείου παρουσιάζει ξαφνική αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να χαθεί ανθρώπινη ζωή.

Την περασμένη Τετάρτη (1.11.2023) στην Θεσσαλονίκη, ένας οδηγός αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΘ έχασε τον έλεγχο του οχήματος και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα, παρασύροντας δύο οχήματα και μία ηλεκτροκίνητη μηχανή, την οποία οδηγούσε μία 40χρονη γυναίκα, της οποίας ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις