Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέο σχήμα αντιπεριφερειαρχών στην Κεντρική Μακεδονία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αλλαγές στο σχήμα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών ανακοίνωσε, σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να επιδείξουν τις δυνατότητές τους και να παράγουν έργο.

Όπως έγινε γνωστό, στην Αντιπεριφέρεια Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παραμένει η Αθηνά Αηδονά, ενώ ο Φάνης Παπάς από την Αντιπεριφέρεια Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος μετακινείται στην Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας. Νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες αναλαμβάνουν οι: Κώστας Γιουτίκας στην Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Αλέξανδρος Θάνος στη νεοσυσταθείσα Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού, Γερακίνα Μπισμπινά στην Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης και Δημήτρης Χατζηβρέττας στην Αντιπεριφέρεια Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι δημιουργείται τομέας για τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος, στον οποίο το ρόλο του συντονιστή αναλαμβάνει ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, Χάρης Αηδονόπουλος. Αντικείμενο του τομέα αυτού θα είναι η διεκδίκηση από την κυβέρνηση της αναλογικής κατανομής των προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, η στήριξη οικογενειών προσφύγων ή παιδιών και η διενέργεια ελέγχων σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων για τη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών σε αυτά.

Από το σχήμα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών αποχωρούν η Ιωάννα Τζάκη, ο Γιάννης Ταχματζίδης και ο Στάθης Αβραμίδης. Εξάλλου δημιουργείται μία νέα θεματική αντιπεριφέρεια, εκείνη της εξυπηρέτησης του πολίτη, την οποία αναλαμβάνει ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες χωρικές αντιπεριφέρειες, στις θέσεις τους παραμένουν οι αντίστοιχοι αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι επιπλέον έχουν την ευθύνη νέων και υφιστάμενων θεματικών Αντιπεριφερειών.

Συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, αναλαμβάνει και τη νέα Αντιπεριφέρεια Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου αναλαμβάνει και την Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού. Αλλαγές υπάρχουν στις Αντιπεριφέρειες υποδομών και δικτύων (την οποία αναλαμβάνει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος) και Βιομηχανίας (την οποία αναλαμβάνει ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης). Στην Αντιπεριφέρεια Προγραμματικού σχεδιασμού παραμένει ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, και στην Αντιπεριφέρεια Χωροταξικού Σχεδιασμού ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης.

Παρουσιάζοντας τις αλλαγές αυτές, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι ακολουθούν την υπερψήφιση του νέου οργανισμού της Περιφέρειας, που αλλάζει τον τρόπο διοίκησης της Περιφέρειας και ο οποίος, όπως είπε, έλαβε τη θετική ψήφο και άλλων παρατάξεων και περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ανά περιφερειακή ενότητα και θα ακολουθήσουν πολλές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νέος κανονισμός λειτουργίας της Περιφέρειας, η επαναξιολόγηση και ο επανασχεδιασμός του προϋπολογισμού, η εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος και η αυτοματοποίηση και προτυποποίηση των διαδικασιών. Σε ενάμιση χρόνο από τώρα θα αξιολογηθεί και πάλι ο νέος οργανισμός της Περιφέρειας, ενώ άμεσα θα προχωρήσει η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μία νέα αντίληψη στη δημόσια διοίκηση, τόνισε ότι με την ψήφιση του οργανισμού δημιουργείται η αισιοδοξία για ευρύτερες συναινέσεις, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα παράπονο από τον τρόπο λειτουργίας των μέχρι τώρα αντιπεριφερειαρχών, ωστόσο κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καθορισμένη θητεία για τους αντιπεριφερειάρχες. Σχετικά με τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τον νέο οργανισμό της Περιφέρειας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και τιμούν τα χρήματα των Eλλήνων φορολογούμενων.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τη θετική του ψήφο στον νέο οργανισμό της Περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Γάκης, μιλώντας αργότερα στην συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, διευκρίνισε ότι ψήφισε με το κριτήριο της υιοθέτησης των προτάσεών του και τόνισε ότι ανήκει σε μία παράταξη, το πλαίσιο της οποίας διέπεται από τον σεβασμό της ατομικότητας και της προσωπικής άποψης. Γι’ αυτό ευχαρίστησε τον επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Ιωαννίδη και ζήτησε να μην υπάρχει παρερμηνεία της θέσης του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε