Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νερό Θεσσαλονίκη: Με προβλήματα η υδροδότηση – Τι λέει η ΕΥΑΘ

Νερό Θεσσαλονίκη: Με προβλήματα η υδροδότηση – Τι λέει η ΕΥΑΘ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην υδροδότηση περιοχών της Θεσσαλονίκης, από συνεργεία της ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με την Εταιρεία, στις περισσότερες περιοχές στις οποίες σημειώθηκε χτες διακοπή νερού για την ενίσχυση της τροφοδοσίας του δικτύου, η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί.

“Στα πιο πολλά σημεία η κατάσταση είναι καλή, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιοχές, όπως το Πανόραμα, η Πολίχνη και η Ευκαρπία, στις οποίες το νερό δεν έχει την απαραίτητη πίεση” δήλωσε στο Thestival.gr ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης. 

Ο κ. Κρεστενίτης επανέλαβε ότι “τα συνεργεία της εταιρείας δουλεύουν σε διπλοβάρδιες ενισχυμένα από εξωτερικές εργολαβίες” για την αποκατάσταση των βλαβών. Συνολικά για το Σαββατοκύριακο εργάζονται 22 συνεργεία στα δυτικά και 11 στα ανατολικά, από 7 και 6 αντίστοιχα υπό κανονικές συνθήκες, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην ομαλή υδροδότηση νοσοκομείων και σχολικών μονάδων.

Για την κατανόηση της έντασης του προβλήματος, εκτός από τις επισκευές εξωτερικών διαρροών που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία, έχουν ήδη αντικατασταθεί μέσα σε μια εβδομάδα (από την περασμένη Δευτέρα) περίπου 1.000 υδρόμετρα, ενώ το μέγιστο των αντικαταστάσεων λόγω παγετού ήταν το 2004 μόλις 600!

Σύμφωνα με τον κ. Κρεστενίτη, η Εταιρεία θα αποφασίσει εντός της ημέρας εάν θα προχωρήσει σε νέες διακοπές νερού απόψε, ανάλογα και με την κατανάλωση που θα καταγραφεί σήμερα  στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thestival
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε