Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη χωρίς προαύλιο – Δεκάδες παιδάκια μέσα στις τάξεις χωρίς διάλειμμα

Νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη χωρίς προαύλιο – Δεκάδες παιδάκια μέσα στις τάξεις χωρίς διάλειμμα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε γονείς η λειτουργία νηπιαγωγείου στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει χώρος για να προαυλίζονται τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, το 106ο και το 107ο νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί ως ολοήμερο σχολείο εδώ και αρκετά χρόνια σε ενοικιαζόμενο χώρο ισογείου, χωρίς να υπάρχει αυλή, στην περιοχή της Μπότσαρη.

Πολλοί γονείς είναι ενοχλημένοι από τις συνθήκες, στις οποίες αναγκάζονται τα παιδιά να κάνουν μάθημα.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μπορεί σε εποχή covid να αναγκάζονται περίπου 15 παιδιά να είναι κλεισμένα σε μια αίθουσα χωρίς να μπορούν να βγουν για ένα διάλειμμα. Δεν έχει μεριμνήσει κανείς να βρεθεί ένας τρόπος να προαυλίζονται», λέει ο πατέρας ενός 5χρονου αγοριού στο newsit.gr.

Νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη: Δεν υπάρχει ούτε καθαρίστρια

Η μητέρα ενός κοριτσιού προσθέτει: «Κάθε απόγευμα που έρχομαι να πάρω την κόρη μου παραπονιέται πως έμεινε όλη μέρα μέσα στην αίθουσα και δεν βγήκε έξω ούτε λεπτό. Και πως να βγει; Όταν δεν υπάρχει μια αυλή, μια περίφραξη; Αν βγουν μπορεί να τρέξουν στον δρόμο και να γίνει κανένα ατύχημα».

Μία άλλη μητέρα αναφέρει πως υπάρχει πρόβλημα και με την καθαριότητα: «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του προαυλισμού των παιδιών. Δεν υπάρχει και καθαρίστρια στο σχολείο. Υπάρχει μία που εξυπηρετεί και το δημοτικό σχολείο που βρίσκεται δίπλα αλλά δεν φαίνεται να προλαβαίνει να τακτοποιεί και το δικό μας. Νομίζω ότι μόνες τους οι δασκάλες προσπαθούν να το κρατούν καθαρό. Είναι εντελώς ακατάλληλο. Πρέπει να γίνει κάτι».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο ενημερώθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, η οποία θα επισκεφθεί το σχολείο εντός της ημέρας για να συζητήσει με τις εκπαιδευτικούς.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις