Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νίσυρος: Μετανάστης κατήγγειλε την ασέλγεια του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση

Νίσυρος: Μετανάστης κατήγγειλε την ασέλγεια του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Νισύρου, από την είδηση πως ένας πατέρας, που βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας, προσπάθησε να καταγγείλει στην αστυνομία την ασέλγεια του παιδιού του και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την απέλαση.

Όλα αποκαλύφθηκαν την Δευτέρα (15.4.2024) όταν το αστυνομικό τμήμα Νισύρου δέχτηκε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, την Παρασκευή, 12 Απριλίου. 

Η αστυνομία αναζήτησε και βρήκε την οικογένεια του παιδιού, με τον πατέρα μάλιστα να αποκαλύπτει στους αστυνομικούς τον φερόμενο ως δράστη καταθέτοντας λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη στην αστυνομία, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Τόσο ο πατέρας του παιδιού, όσο και το παιδί, μεταφέρθηκαν στην Κω ώστε το παιδί να εξεταστεί, παρουσία ψυχολόγου, για την υπόθεση. 

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι ο πατέρας δεν είχε στην κατοχή του τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με την απέλαση.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας ξεκαθαρίζει ότι ο πατέρας δεν συνελήφθη και έχει 25 μέρες για να διευθετήσει την παραμονή του στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις