Πέμπτη, 23 Μαΐ
27oC Αθήνα

Νοθεία στα καύσιμα: Αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να βάλουν σε σκέψεις τους οδηγούς

Νοθεία στα καύσιμα: Αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να βάλουν σε σκέψεις τους οδηγούς

Η νοθεία στα καύσιμα παραμένει στο επίκεντρο στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Το σφράγισμα βενζινάδικων μετά από ελέγχους έχει προκαλέσει ανησυχία…

Στο θέμα επανήλθε ο πρόεδρος βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, που τόνισε ότι υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν τη νοθεία στα καύσιμα. Ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι στα βενζινάδικα και έστειλε μήνυμα στους οδηγούς, να μην επιλέγουν το πρατήριο που πουλάει φθηνότερα από όλα.

Ο κ. Κιουρτζής τονίζει ότι το κύριο χαρακτηριστικό για να γίνει ένας έλεγχος για νοθεία στα καύσιμα θα πρέπει να είναι  η τιμή στην οποία πουλάει το καύσιμο το εκάστοτε βενζινάδικο. Συγκεκριμένα όπως τόνισε: «πρέπει οι έλεγχοι να προσανατολιστούν στα πρατήρια που πουλάνε πολύ φθηνά την βενζίνη, το πετρέλαιο και το αέριο».

Επίσης ζήτησε από τον κόσμο να είναι πιο υποψιασμένος, ειδικά όταν βλέπει ότι το βενζινάδικο από το οποίο προμηθεύται την βενζίνη του, έχει την χαμηλότερη τιμή της αγοράς. Ο πρόεδρος βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, κάνει έκκληση για άμεσους και περισσότερους ελέγχους σε όλα τα πρατήρια καθώς για κάθε παρανομία που γίνεται, «βιάζεται» ο υγιής ανταγωνισμός όπως λέει, στον κλάδο συνολικά.

Όπως αναφέρει στο politic.gr, υπάρχουν σημάδια που μαρτυρούν τη νοθεία στα καύσιμα: Τα κατάλοιπα μπορεί να είναι εμφανή στην επιφάνεια. Επίσης, ένα κακής ποιότητας καύσιμο είναι πολύ πιθανό να συνοδεύεται από μία πολύ δυσάρεστη οσμή.

Η τρίτη και πιο χαρακτηριστική ένδειξη είναι η περίεργη συμπεριφορά του κινητήρα του οχήματός μας μετά από μερικά χιλιόμετρα: οι στροφές θα ανεβαίνουν με δυσκολία, μπορεί να κάνει διακοπές, ενώ δεν αποκλείεται να δείτε και την ένδειξη «Check Engine» να ανάβει στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας.

Δείκτης κακής ποιότητας καυσίμου είναι και όταν το αυτοκίνητό μας ξαφνικά εμφανίσει υψηλότερη κατανάλωση από τη συνήθη, αν και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να φταίνε και άλλοι παράγοντες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τέτοιες «ασυνήθιστες» συμπεριφορές του αυτοκινήτου θα πρέπει να μας κάνουν να… ξανασκεφτούμε το να ξαναβάλουμε βενζίνη από το ίδιο βενζινάδικο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις