Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η κακοκαιρία στη Νάξο γκρέμισε σπίτι! [pics]

Η κακοκαιρία στη Νάξο γκρέμισε σπίτι! [pics]
ΦΩΤΟ από naxostimes

Ακόμα και σπίτι γκρέμισε η «Χιόνη» στη Νάξο! Η συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στο νησί είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν αρκετά προβλήματα με κατολισθήσεις σε δρόμους, πλημμύρες σε αρκετές περιοχές ακόμα και σπιτιών αλλά και το γκρέμισμα παλιάς οικίας στην περιοχή Καλόξυλος στην κεντρική Νάξο.

Έκπληκτοι οι πολίτες αντίκρισαν σήμερα το πρωί ένα παλιό σπίτι του χωριού να έχει γκρεμιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του και να είναι ετοιμόρροπο να πέσει και το υπόλοιπο…

«Από θαύμα ίσως να μην υπάρχουν θύματα» σημειώνει κάτοικος της περιοχής που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε να μην περάσει κανένας από κοντά από το συγκεκριμένο κτήριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων πρόκειται για ένα αρκετά παλιό και παραμελημένο σπίτι το οποίο ανήκει σε αρκετούς κληρονόμους που το έχουν εγκαταλείψει. Βρίσκεται μέσα στον οικισμό του Καλόξυλου και δίπλα του υπάρχουν κατοικημένα σπίτια, αλλά και ένας από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού.
Μάλιστα το συγκεκριμένο οίκημα έχει ελεγχθεί και έχει κριθεί ακατάλληλο από την πολεοδομία Νάξου.

«Ο δρόμος έχει κλείσει και υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικούς. Το σπίτι είναι ετοιμόρροπο να πέσει και το υπόλοιπο» σημειώνει κάτοικος ο οποίος αναφέρει ότι άμεσα θα πρέπει αν γίνουν ενέργειες και κατάλληλη σήμανση ώστε να μην περάσει κανείς από εκεί για να αποφευχθούν τα χειρότερα. «Εμείς στο χωριό το ξέρουμε, αλλά αν έρθει κάποιος που δεν το γνωρίζει τι θα γίνει;» σημειώνει.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είναι δύσκολο να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο δρόμο δίπλα στο κτήριο γιατί είναι επικίνδυνο ακόμα και για εργάτες που ενδεχομένως θα αναλάμβαναν να μαζέψουν τα ερείπια μέσα από το δρόμο… αφού από στιγμή σε στιγμή μπορεί αν καταρρεύσει και το υπόλοιπο κτήριο.

«Είναι δύσκολη η πρόσβαση για να φτιαχτεί και επιπλέον ποιος μπορεί να πλησιάσει εκεί; Θα πρέπει να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι να διευθετηθεί σωστά το ζήτημα για να μην έχουμε τραυματισμούς ή κάτι χειρότερο» σημειώνει κάτοικος.

 

 

Πάντως ο αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Σιδερής είναι ενήμερος για το θέμα και όπως δήλωσε στο naxostimes είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του χωριού και τις αρμόδιες υπηρεσίες που θα πρέπει να δώσουν λύση το συντομότερο δυνατόν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα του συγκεκριμένου σπιτιού το οποίο ανήκει σε πολλούς κληρονόμους πολύ πριν το περιστατικό, έχει αναλάβει δικηγόρος προκειμένου να αποφασιστεί η «τύχη» του.

Πηγή: naxostimes

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις