Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Το νησί της Κω έχει την ευκαιρία να αποζημιωθεί για την έκταση των ζημιών»

Κω
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Οι υποδομές, οι βασικές εγκαταστάσεις, τα μνημεία και η πολιτιστική κληρονομιά της Κω, που επλήγησαν μετά τον καταστροφικό σεισμό της 21ης Ιουλίου, θα αποκατασταθούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Το νησί της Κω έχει την ευκαιρία να αποζημιωθεί για την έκταση των ζημιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, μετά το αίτημα που υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, προς το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κω.

Σύμφωνα με τον κ. Σαντορινιό, η συνεργασία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «ήταν στενή και εγκαίρως εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες για ενίσχυση των έργων αποκατάστασης που έχουν ξεκινήσει, με ευρωπαϊκούς πόρους».

Η κυβέρνηση, επεσήμανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους νησιώτες που επλήγησαν, και μάλιστα «το έγκαιρο και πλήρως τεκμηριωμένο αίτημα προς το Ταμείο Αλληλεγγύης αποδεικνύει τις προσπάθειές μας να εξαντληθεί κάθε δυνατή λύση, ώστε να επανέλθει το νησί στην πρότερή του κατάσταση, έτσι όπως είχαμε υποσχεθεί λίγες ώρες μετά το σεισμό, στους κατοίκους της Κω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις