Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Αλβανός κρατούμενος προσπάθησε να αυτοκτονήσει στα κρατητήρια

Ρόδος: Αλβανός κρατούμενος προσπάθησε να αυτοκτονήσει στα κρατητήρια
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να βάλει τέρμα στη ζωή του επιχείρησε σήμερα το πρωί ο 29χρονος Αλβανός, που είναι κρατούμενος για διακεκριμένες κλοπές.

Ο 29χρονος χρησιμοποιώντας σεντόνι επιχείρησε να κρεμαστεί μέσα σε κελί, στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου. Μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και από εκεί με διακομιδή σε νοσοκομείο των Αθηνών. Ο 29χρονος επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί για κλοπές που διέπραξε τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου αφαίρεσε μία χρυσή λίρα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ από σπίτι στη Λαχανιά. Παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος και την επόμενη ημέρα από άλλη οικία στην ίδια περιοχή, ιδιοκτησίας ενός Αγγλου, αφαίρεσε 1300 λίρες Αγγλίας και παλιά κέρματα και χαρτονομίσματα. Επρόκειτο μάλιστα να δικαστεί τις προσεχείς ημέρες και για άλλη υπόθεση διακεκριμένων κλοπών στην οποία εμπλέκονται ακόμη 7 άτομα.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου είχαν περιέλθει πληροφορίες για την δράση ομάδας ατόμων, αποτελούμενης από Ελληνες και αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών. Αρχηγός της εν λόγω ομάδας φέρεται ο 29χρονος, μόνιμος κάτοικος Λαχανιάς. Τα άτομα αυτά διέπραξαν από τις αρχές Νοεμβρίου του έτους 2014 κλοπές στην Νότια Ρόδο σε σπίτια, εστιατόρια και μίνι μάρκετ.

Επειτα από συλλογή πληροφοριών εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δραστών και προέκυψε ότι είχαν διαπράξει κλοπές στην Κατταβιά, στο Γεννάδι, στη Λίνδο, στην Λαχανιά και στην Απολακκιά. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός 64χρονου, πήγαιναν στις συγκεκριμένες περιοχές και έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, παραβιάζοντας τους ομφαλούς της κλειδαριάς ή σίτες από παράθυρα ή σπάζοντάς τα.

Αφαιρούσαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία στην συνέχεια πωλούσαν, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 29χρονος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.

Πηγή: dimokratiki

 

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις