Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Ο Βρετανός που περπάτησε το νησί σε 48 ώρες!

Ρόδος: Ο Βρετανός που περπάτησε το νησί σε 48 ώρες!

Ο Βρετανός Ben Moorhouse και η Gaynor Thompson επέστρεψαν στη Ρόδο και φέτος το καλοκαίρι, συνεχίζοντας τη δράση που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια.

Τα τρία τελευταία χρόνια, ο Βρετανός Ben Moorhouse και η Gaynor Thompson επισκέπτονται τη Ρόδο, και περπατούν δεκάδες χιλιόμετρα στο νησί, στη μνήμη του φίλου τους, και αθλητή του ράγκμπυ, Steve Prescott. Αν και τις προηγούμενες χρονιές η δράση περιλάμβανε ένα περπάτημα δεκάδων χιλιόμετρων, φέτος αυτό έγινε σε όλο το μήκος του νησιού!

Έτσι φέτος ο Ben Moorhouse διήνυσε μία απόσταση 242 χιλιομέτρων σε 48 ώρες, απόσταση που περπάτησε μόνος του, καθώς η Gaynor Thompson είναι έγκυος έξι μηνών. Βρισκόταν όμως συνεχώς δίπλα του, συμμετέχοντας στην ομάδα υποστήριξης της προσπάθειας, η οποία και τον συνόδευε με αυτοκίνητο μαζί με πολλούς φίλους.

Είναι η τρίτη φορά που ο Ben και η Gaynor Moorhouse από το Χάλιφαξ της Αγγλίας που με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για τη Ρόδο και τη ζωή, τιμούν το νησί και το Αιγαίο και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο σε δύσκολους καιρούς. Στόχος τους ήταν και είναι η προβολή της Ρόδου και των νησιών μας μέσα από την ειδική διαδρομή και την πεζοπορία μπροστά από τα όμορφα τοπία, τα μνημεία και τα αξιοθέατα του τόπου μας.

Το περπάτημα γίνεται στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπυ Steve Prescott, ο οποίος πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο, όμως στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί φιλανθρωπικό ίδρυμα, το οποίο συμβάλλει στην καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης των καρκινοπαθών.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο Ben Moorhouse, στην πατρίδα του, γίνεται ιδιαίτερη διαφήμιση για το γεγονός αυτό που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, προωθώντας και τον προορισμό από τα μέσα ενημέρωσης.

Στο μεγάλο αυτό επίτευγμα του Ben Moorhouse, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης συγχαίροντας, αφενός τον καλό φίλο της Ρόδου και εκφράζοντας, αφετέρου την στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθειά του για να αναδείξει το νησί αλλά και να στηρίξει τον αγώνα κατά του καρκίνου.

Με πληροφορίες από τη rodiaki.gr

Νότιο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις