Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ντροπή! Ασθενοφόρο «κόλλησε» στη ΛΕΑ – Εξοργιστικό βίντεο

Ντροπή! Ασθενοφόρο «κόλλησε» στη ΛΕΑ – Εξοργιστικό βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που προκαλεί οργή. Μεσημέρι Τετάρτης στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να φτάσει στο σημείο που έχει κληθεί για βοήθεια. Κι αυτό γιατί η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης έχει… φρακάρει από αυτοκίνητα και φορτηγά.

Τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί αν οι άλλοι οδηγοί σέβονταν τον ΚΟΚ.

Το πλήρωμα με τη σειρήνα «προειδοποίησε» τους οδηγούς να ανοίξουν τον δρόμο, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Τότε ο οδηγός με απίστευτους ελιγμούς και υπομονή κατάφερε να βρει διέξοδο και να συνεχίσει την πορεία του προς το επείγον περιστατικό…

«Μόνιμο το πρόβλημα»

Γι' αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕΑ!!!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό??? Η ΛΕΑ είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει….

Gepostet von Nikos Gourtsas am Freitag, 25. Mai 2018

Το βίντεο ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Νίκος Γκούρτσας, ένας από τους διασώστες που βρισκόταν μέσα στο ασθενοφόρο. Σχολιάζοντας το περιστατικό στο ekabnews.gr δήλωσε:

«Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα».

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη ΛΕΑ

Η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται μόνον στα οχήματα επείγουσας ανάγκης, δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία καθώς και στα ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας.

Η στάση στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως όταν το αυτοκίνητο έχει πάθει βλάβη ή εάν σας σταματήσει η Τροχαία.

Ο νέος ΚΟΚ τιμωρεί τη χρήση της ΛΕΑ με άμεση αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

https://twitter.com/hellenicpolice/status/1000072802907586562

Με πληροφορίες από ekabnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις