Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο 24χρονος που φυλακίστηκε άδικα για το ροζ βίντεο αποκαλύπτει στο newsit.gr: «Μπορεί η ζήλια να ήταν το κίνητρό της»

Ο 24χρονος που φυλακίστηκε άδικα για το ροζ βίντεο αποκαλύπτει στο newsit.gr: «Μπορεί η ζήλια να ήταν το κίνητρό της»

Λύτρωση και δικαίωση νιώθει πλέον ο 24χρονος, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή για έναν ολόκληρο χρόνο κατηγορούμενος για τον διασυρμό της ανήλικης φίλης του με ροζ βίντεο και τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση.

Μιλώντας στο newsit.gr για την υπόθεση με το ροζ βίντεο, ο 24χρονος περιγράφει τις στιγμές που ένιωσε αδύναμος μέσα στη φυλακή αλλά και το πείσμα του και να βγει προς τα έξω η αλήθεια.

Όλα ξεκίνησαν όπως περιγράφει στο newsit.gr το 2017. «Με την κοπέλα γνωρίστηκα το καλοκαίρι του ’17. Εγώ τότε μόλις είχα κλείσει τα 18 μου. Η κοπέλα, που την είχα γνωρίσει σε ένα κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, είχε έρθει διακοπές από την Κύπρο και στο νομό που έμενα εγώ, έμενε η γιαγιά της. Γνωριστήκαμε μέσα στο κλαμπ, εκείνη την μέρα δεν έγινε τίποτα.

Την επόμενη μέρα μου έστειλε και συνευρεθήκαμε για αρκετές ώρες. Εμένα μου φαινόταν πιο μεγάλη από μένα και το βράδυ πριν φύγει, καθίσαμε και μιλήσαμε με την ησυχία μας και την ρωτάω πόσο χρονών είναι και μου λέει 15. Και αυτό που είπα ήταν «Τι 15; Θα μπλέξουμε».

Έφυγε η κοπέλα για την Κύπρο που θα ξεκινούσε η σχολική της χρονιά. Το πρόβλημα όμως ότι με ρίξαν στα τρία χρόνια με αναστολή γιατί η κοπέλα δεν είχε κλείσει τα 15 όπως μου είχε πει, τα έκλεινε σε δύο εβδομάδες από την ημέρα που συνευρεθήκαμε. Και λογικό μου φάνηκε γιατί όλες σε αυτήν την ηλικία προσπαθούν να δείξουν μεγαλύτερες».  

Ο 24χρονος μας εξηγεί ότι είχαν συνεχή επικοινωνία επί τέσσερα χρόνια και ξαφνικά ήρθε εις βάρος του η καταγγελία.

«Ήρθε το επόμενο καλοκαίρι ξανά και μου έκανε έκπληξη και ξαναβρεθήκαμε για καμιά εβδομάδα. Το ίδιο έγινε και το τρίτο καλοκαίρι, είχαμε σχέση δηλαδή για τρία χρόνια σε εισαγωγικά, τα καλοκαίρια συνευρισκόμασταν και την υπόλοιπη χρονιά μιλούσαμε στα μηνύματα.

Την τέταρτη χρονιά μου έκανε καταγγελία για παιδική πορνογραφία, ότι την είχα βιντεοσκοπήσει χωρίς την θέλησή της  και ότι τα είχα ανεβάσει στο ίντερνετ και ότι εκείνη την ενημέρωσε μία φίλη της ότι είναι εκείνη στα βίντεο, συγκεκριμένα σε δύο βίντεο. Δεν φαίνονταν πρόσωπα. Μόνο από την μέση και κάτω».

Ο πρώην φυλακισμένος αναφέρει στο newsit.gr ότι πιθανό κίνητρο για την ενέργεια αυτή της κοπέλας ήταν η ζήλια. «Δεν είχαμε μαλώσει ποτέ. Την τελευταία φορά που είχε έρθει κάποια στιγμή με έναν φίλο της από την Κύπρο, δεν με ενόχλησε και εγώ δεν την ενόχλησα ποτέ. Πέρασε μια χαρά τις διακοπές της. Απλά το «πρόβλημα» ήταν ότι εκείνο το διάστημα εγώ είχα συναναστροφές με μία ξαδέρφη της. Κατά τη γνώμη μου μπορεί να ζήλεψε και αυτό να ήταν το κίνητρό της».

Και τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς για το νεαρό άντρα. «Μου ήρθε η καταγγελία που έγινε στην Κύπρο, πήγα έκανα την κατάθεσή μου στην αστυνομία αλλά δεν έκανα καμία κίνηση. Μου έστειλε μία μέρα ένα υβριστικό μήνυμα «είσαι μ@@@ας» και με έκανε μπλογκ από παντού. Δεν μπόρεσα να της απαντήσω, δεν μπορούσα να την πάρω τηλέφωνο. Να μου έδινε μία εξήγηση. Δεν την ενόχλησα από τότε γιατί ήξερα ότι ήταν παλιά και με ένα παιδί και σκέφτηκα ότι κάτι μπορεί να έμαθε».

Αυτό που ισχυρίζεται ο 24χρονος είναι ότι «αφού έγινε η καταγγελία, είχα δεδομένο ότι θα βγει πόρισμα από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αφού όλα τα βίντεο αφήνουν στοιχεία πίσω. Έλα όμως που δεν τα έψαξαν. Και ήταν αρκετά αρνητικοί απέναντί μου». Μάλιστα υποστηρίζει για εκείνη την ‘’μαύρη’’ περίοδο της ζωής του «μου επέβαλαν την ποινή και είχα τρελαθεί. Εκείνη την περίοδο ένιωθα ότι η δικαιοσύνη και το σύστημα είναι διεφθαρμένο. Άντε τώρα να τα βάλεις με ένα ολόκληρο κράτος. Έβραζα ολόκληρος, έβραζε η ψυχή μου. Τις πρώτες μέρες στα κρατητήρια δεν μπορούσα καν να κοιμηθώ. Έκατσα έναν χρόνο στην φυλακή που έχει εκεί παιδεραστές και βιαστές που έχουν βιάσει τα ίδια τους τα παιδιά».

Η οικογένειά του, όπως αναφέρει στο newsit.gr βρέθηκε στο στόχαστρο όλων στην τοπική κοινωνία. «Δέχτηκαν όλη αυτή την κριτική, ήταν όλοι τους δακτυλοδεικτούμενοι. Ακόμα και η αδερφή μου που τότε ήταν 18 ετών. Να βγαίνει έξω και να της λένε ‘’ο αδερφός σου είναι παιδεραστής’’ και αλλα που ήταν πολύ βαρύ γι’αυτή. Λύση σε αυτό που είπα στους δικούς μου και στην αδερφή μου ήταν να φύγουν από αυτή την πόλη , τουλάχιστον να το διαχειριστούμε ψυχολογικά. Ήταν ήδη βαρύ γι’ αυτούς ότι μπήκα στην φυλακή».  

Θέλοντας να δικαιωθεί ζήτησε να μπουν τεχνικοί σύμβουλοι για την υπόθεση γιατί υπήρχαν πολλά στοιχεία που μπορούσαν να δείξουν την αλήθεια. «Στο βίντεο δεν ήμουν ούτε εγώ ούτε η κοπέλα. Αυτό φάνηκε από πολλά στοιχεία. Από το μόριο που είχε περιτομή, ούτε η κοπέλα είχε μία ελιά όπως φαίνεται στο βίντεο. Τότε είχαν πει ότι είναι γδάρσιμο. Και για την περιτομή δεν δέχονταν να βάλουν να παίξει το βίντεο για να το δούμε. Βάλαμε τεχνικούς συμβούλους και τα βρήκαν».

Βλέποντας πίσω στο χρόνο, το τί έζησε τονίζει μιλώντας στο newsit.gr «ένιωθα ότι έχανα τη ζωή, την καθημερινότητά μου. Αυτόν τον έναν χρόνο εμένα δεν μπορεί να μου τον γυρίσει πίσω, να χαρώ τη ζωή μου, να “εκμεταλλευτώ” την ηλικία μου είτε επαγγελματικά είτε ερωτικά, είτε να εξελιχθώ σαν άνθρωπος. Αυτό τώρα κόπηκε. Ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος. Τράβηξα πολλά αλλά πήρα και μία τεράστια εμπειρία ζωής, τα βρήκα με τον εαυτό μου».

Ωστόσο όπως αναφέρει ο 24χρονος «τώρα μου έφυγε ένα μεγάλο βάρος και ότι έφυγαν αυτές οι κατηγορίες από πάνω μου ένιωσα μία τεράστια ανακοίνωση και ότι δεν θα με κυνηγάει στο μέλλον».

Την ίδια ώρα και ο δικηγόρος του 24χρονου, Σωκράτης Προβατάς, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει «η απόφαση είναι νίκη της δικαιοσύνης και όχι δικιά μας. Είναι μία νίκη, η οποία αποκαθιστά το δίκιο, καθώς ο εντολέας μπήκε φυλακή και παρέμεινε έναν ολόκληρο χρόνο  χωρίς να έχει διαπράξει το παραμικρό αδίκημα. Φτάσαμε εκεί διότι το δικαστήριο, και κάθε δικαστήριο και κάθε δικαστής, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει δικαίωμα να κάνει λάθη.

Αυτό το αποδέχομαι, το συγχωρώ, το επικροτώ. Εκείνο όμως με το οποίο είμαι αντίθετος και το οποίο εκθέτει την δικαιοσύνη είναι να εκδικάζεται μία υπόθεση, να επιβάλλεται μία τόσο σκληρή ποινή, 8 χρόνια φυλακή, χωρίς να έχουν ερευνηθεί τα στοιχεία τα οποία υπήρχαν στην δικογραφία.

Θα μπορούσε να σταλεί στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να δούμε αν αυτός ο οποίος είναι μέσα στα βίντεο είναι ο συγκεκριμένος εντολέας ή αν κατασκεύασε αυτός το βίντεο, από που εστάλη το βίντεο. Όλα αυτά έπρεπε να ελεγχθούν. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ανέτρεψε τα πάντα  με την έρευνα του πραγματογνώμονα και του ιατροδικαστή, καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα τα οποία αποδέχτηκε το δικαστήριο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις