Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Γολγοθάς της επιστροφής – Της… ταλαιπωρίας στην Ιόνια Οδό [vids]

Ο Γολγοθάς της επιστροφής – Της… ταλαιπωρίας στην Ιόνια Οδό [vids]

Μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις σημάδεψαν την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι πολύ αργά το βράδυ, οπότε και εξομαλύνθηκε η κατάσταση.

Μποτιλιάρισμα, νεύρα και… ακινησία ήταν η εικόνα στις εθνικές οδούς ενώ “Πρωταθλήτρια” της… ταλαιπωρίας στέφθηκε η νέα Ιονία Οδός όπου οι ουρές των αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, έφτασαν – και κάποια στιγμή ξεπέρασαν- τα 15 χιλιόμετρα, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εστιάζονται λίγο πριν το τούνελ της Κλόκοβας! Σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν και μετά τη σήραγγα μέχρι το Αντίρριο.

Την κατάσταση επιβάρυνε ένα τροχαίο που σημειώθηκε πριν τη σήραγγα της Κλόκοβας εξαιτίας του οποίου το ρεύμα προς Αντίρριο παρέμεινε για ένα διάστημα κλειστό μέχρι να απομακρυνθεί το εμπλεκόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να συσσωρευθεί ο όγκος των αυτοκινήτων και να ακολουθήσει… χάος.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η δυνατή βροχή έκαναν την κατάσταση αφόρητη.

Σύμφωνα με καταγγελίες οδηγών χρειάστηκαν ακόμη και 5μιση ώρες για να φτάσουν από τα Γιάννενα στην Πάτρα ενώ η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γύρω στα μεσάνυχτα.

Click4more: Τους βγήκε “ξινό”! Ουρές ταλαιπωρίας για τους εκδρομείς του Πάσχα

Μικρότερα ήταν τα προβλήματα στον Κόμβο της Αμφιλοχίας για τους οδηγούς που έρχονταν κυρίως από την Ήπειρο και τη Λευκάδα όπου και εκεί σημειώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τους άνδρες της Τροχαίας πάνω από 770 χιλιάδες αυτοκίνητα εγκατέλειψαν μέσω και των δύο Εθνικών Οδών την Αττική για να γιορτάσουν στην επαρχία το Πάσχα, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ακόμη επιστρέψει…

Μόνο την Κυριακή επέστρεψαν σύμφωνα με την Τροχαία 95 χιλιάδες αυτοκίνητα, ενώ χθες επέστρεψαν λιγότερες από 140 χιλιάδες αυτοκίνητα…

Η συνέχεια σήμερα στις Εθνικές Οδούς…

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΣΚΑΙ, nafpaktianews, onairnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε