Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο “κόκκινος Οκτώβρης” της Θεσσαλονίκης! Πώς από 7 κρούσματα φτάσαμε να ξεπεράσουμε τα… 800 μέσα σε ένα μήνα!

Ο “κόκκινος Οκτώβρης” της Θεσσαλονίκης! Πώς από 7 κρούσματα φτάσαμε να ξεπεράσουμε τα… 800 μέσα σε ένα μήνα!
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Η Θεσσαλονίκη πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα της μη τήρησης των μέτρων από πολλούς κατοίκους της. Τα πάρτι, η η μη χρήση μάσκας και πολλά άλλα, έφεραν τη Θεσσαλονίκη στο “κόκκινο”, με εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά αλλά και με σκληρά μέτρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, την 1 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη υπήρχαν μόλις 7 κρούσματα. Μια εβδομάδα μετά τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 25. Στις 28η Οκτωβρίου και ενώ στο τριήμερο των εορτασμών της πόλης καταγράφονται φαινόμενα συνωστισμού και πάρτι, τα κρούσματα εκτοξεύονται στα 384.

Οι Θεσσαλονικείς τρομάζουν και σπεύδουν μαζικά την επόμενη μέρα για δωρεάν τεστ στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ. Ακολουθεί μπαράζ προειδοποιήσεων και συστάσεων. Τα κρούσματα καθημερινά μεγαλώνουν. Στις 31 Οκτωβρίου σημειώνεται ρεκόρ με 839 νέα κρούσματα. Στις 3 Νοέμβριου η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιδημιολόγων για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα τα κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο ενώ η αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων αναμένεται να αποτυπωθεί σε περίπου 2 εβδομάδες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις