Τρίτη, 18 Ιουν.
35oC Αθήνα

Ο μεγαλύτερος ντάκος του κόσμου (ΦΩΤΟ)

(φωτο ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)
(φωτο ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Τον μεγαλύτερο ντάκο στον κόσμο είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά αλλά και να γευτούν όσοι βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στους Αγίους Αποστόλους, σε μια μοναδική εκδήλωση που θα καταγραφεί στην ιστορία αλλά και στα Ρεκόρ Γκίνες.

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Ρόδο” ετοίμασαν το μεγαλύτερο παξιμάδι στον κόσμο που έχει το σχήμα της Κρήτης με διαστάσεις 1,80 Χ 8 μέτρα και στη συνέχεια το έντυσαν με… τα απαραίτητα για να γίνει ο ντάκος άξιος για βραβείο.

Κατά την παρασκευή του, που διήρκεσε συνολικά τέσσερις ημέρες, χωρίστηκε σε τέσσερα κομμάτια όσες είναι και οι περιφερειακές ενότητες του νησιού και κάθε κομμάτι έχει διάσταση 1,80 Χ 2 μέτρα.

Όπως γράφει το flashnews, για την παρασκευή του παξιμαδιού-γίγαντα χρησιμοποιήθηκε αλεύρι ολικής αλέσεως, κριθάρι, προζύμι, ελαιόλαδο και αλάτι, ενώ μόνο το ζυμάρι ζύγιζε 160 κιλά.

(φωτο ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Η παρουσίασή του έγινε σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο άλσος των Αγίων Αποστόλων, στο πλαίσιο διήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον σύλλογο “Το Ρόδο”.

Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια και με την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων, συμμετέχοντων, διοργανωτών και κόσμου, ακολούθησε παραδοσιακή Κρητική βραδιά με μουσική από τον Λευτέρη Κουμή (βιολί), τον Σταύρο Ψαρουδάκη και τους συνεργάτες τους, ενώ το χορό “έσυραν” ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο» και ο μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Τα Σφακιά».

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Τον σκότωσε με ένα σκαμπό – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Πρέβεζα: Παρήγγειλε μικροσκόπιο, του έστειλαν… σφαίρες!

Ντάκος για… Γκίνες στο σχήμα της Κρήτης!

Νεκρός μοτοσικλετιστής στο Ηράκλειο

“Το μόνο που θέλω είναι να σωθεί η Ασπασία μου” – Τραγική φιγούρα η μητέρα της 17χρονης που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της στο Άργος

Το προφητικό μήνυμα της 25χρονης αεροσυνοδού, λίγο πριν τη σκοτώσει ο σύντροφός της

“Παράσταση” με… ακροβατικά από δελφίνι στα Σφακιά (ΦΩΤΟ)

Τρόμος από τους παιδεραστές στα κοινωνικά δίκτυα – Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας

Ηράκλειο: Νόμιζαν ότι τη γλίτωσαν αλλά…

Σέρρες: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, δώδεκα και τον τσακώσανε!

Ρέθυμνο: Άγριο ξύλο με… φόντο το Ενετικό Λιμάνι

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε