Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: Απορρίφθηκε το αίτημα να κηρυχθεί άκυρη η επίσχεση εργασίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, ώστε να κηρυχθεί άκυρη -ως καταχρηστική- η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που εξέδωσε η πρόεδρος υπηρεσίας, η αίτηση απορρίφθηκε ως “νόμω αβάσιμη”. Η κύρια συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε για τις 26 Σεπτεμβρίου 2017.

Η συγκεκριμένη απόφαση συνιστά δικαίωση για τους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ που βρίσκονται για τρίτη μέρα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου.

Πάντως όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ακόμη και να γινόταν δεκτό το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ να κηρυχτεί άκυρη η επίσχεση εργασίας το πρόβλημα δεν θα μπορούσε να επιλυθεί καθώς ο Οργανισμός είχε προσφύγει μόνο κατά 50 εργαζομένων, από τους οποίους οι 35 είναι οδηγοί. “Ακόμη και αυτοί να γυρίσουν στην εργασία τους δε θα λυθεί το πρόβλημα” είπε ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων πρόκειται να συνεδριάσει στις 18.00, στα γραφεία του Οργανισμού για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dailythess

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε