Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΟΑΣΘ: Εισαγγελική έρευνα για πλαστά πτυχία εργαζομένων

ΟΑΣΘ: Εισαγγελική έρευνα για πλαστά πτυχία εργαζομένων
ΑΠΕ ΜΠΕ

Στη Θεσσαλονίκη παρενέβη εισαγγελέας έπειτα από καταγγελίες του προέδρου του ΟΑΣΘ. Αφορούν την προσκόμιση πλαστών τίτλων σπουδών από εργαζομένους στον Οργανισμό.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για να ελεγχθούν ποινικά τα καταγγελλόμενα στον ΟΑΣΘ.

Τα αδικήματα που τίθενται προς διερεύνηση είναι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αυτά της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος ή της υπόθαλψης εγκληματία σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η κατάσταση αυτή τελούσε σε γνώση των αρμόδιων οργάνων του ΟΑΣΘ και έκαναν τα… στραβά μάτια, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΑΣΘ: Τα… στραβά μάτια και οι απαντήσεις

«Κάποιοι έχουν αρχίσει να ξεβολεύονται και θα συνεχίσουν να ξεβολεύονται. Κάποιοι επέστρεψαν στο τιμόνι και θα επιστρέψουν κι άλλοι. Κάποιοι που είχαν να εργαστούν 20 χρόνια, τώρα εργάζονται. Άνθρωποι που δεν δούλευαν ούτε μια ώρα πληρώνονταν υπερωρίες και νυχτερινά», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας σε πρόσφατες δηλώσεις του, αποκαλύπτοντας ότι, κατόπιν διαδικασίας ελέγχου γνησιότητας των τίτλων σπουδών που διενεργήθηκε επί διοικήσεώς του, εντοπίστηκαν 15 περιπτώσεις πλαστών πτυχίων.

Απαντώντας στις παραπάνω καταγγελίες, το Συνδικάτο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, με ανακοίνωσή του κατηγόρησε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού ότι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις