Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι high – tech χαρταετοί από εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για επιτυχημένο πέταγμα

Οι high – tech χαρταετοί από εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για επιτυχημένο πέταγμα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Σε αυτό το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, η κατασκευή των χαρταετών, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, έχει ξεκινήσει από το ξημέρωμα. Φτιάχνουν έναν χαρταετό κάθε 3 λεπτά, για να εξυπηρετήσουν την τεράστια ζήτηση!

Μάλιστα, όπως θα ακούσετε να λέει ο υπεύθυνος, μαζί με τον χαρταετό, δίνονται στους πελάτες και… οδηγίες high – tech.

«Επειδή κακά τα ψέματα, το ζύγισμα και γενικά το πέταγμα είναι μια διαδικασία που παιδεύει αρκετό κόσμο… Βάζουμε πλέον έντυπο (στον χαρταετό), που έχει οδηγίες πτήσης» είπε ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας χαρταετών, Νίκος Καρανικόλας, μιλώντας στο Open. Μάλιστα, στο χαρταετό υπάρχει και QR code που μπορεί κάποιος να το σκανάρει και να οδηγηθεί σε σχετικό βίντεο για το σωστό πέταγμα του χαρταετού.

Όσο για τα μυστικά για το πέταγμα του χαρταετού, ο κύριος Καρανικόλας είπε: «Πρώτο και βασικότερο: Επιλογή τοποθεσίας. Πρέπει να φυσάει εκεί που θα πάμε γιατί δεν πετάει αλλιώς ο χαρταετός. Αύριο θα είναι ιδανικά. Δεύτερο είναι είναι τα ζύγια, αν ζυγιστεί σωστά ο χαρταετός και είμαστε στην σωστή τοποθεσία, δε θα έχουμε κανένα θέμα».

Ο ίδιος είπε ότι δουλεύουν όλο το χρόνο για την κατασκευή χαρταετών και ήδη, έχουν γίνει κάποιες προπαραγγελίες για του χρόνου!

Όσο για τα χρώματα που βάζουν στους χαρταετούς, λέει ότι «το κλασικό είναι πάντα στη μόδα» ενώ κάθε χρόνο παίρνουν ιδέες για σχέδια από ταινίες και παιδικούς ήρωες.

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις