Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Οι τρομακτικές προσγειώσεις στο αεροδρόμιο στην Σκιάθο πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ

Οι τρομακτικές προσγειώσεις στο αεροδρόμιο στην Σκιάθο πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ

Με την τουριστική κίνηση να βρίσκεται στο peak της, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Σκιάθου υιοθετούν και άλλα μέτρα για να αποφύγουν ατυχήματα με τουρίστες που πηγαίνουν στην περιοχή για να παρακολουθήσουν τα αεροπλάνα κατά την διάρκεια απογείωσης και προσγείωσης και πολλές φορές θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. 

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που, ενώ παρακολουθούσαν τα αεροπλάνα, τραυματίστηκαν αφού παρασύρθηκαν από τον δυνατό αέρα που προκαλείται από τις τουρμπίνες. Πρόσφατα μάλιστα μια 61χρονη τουρίστρια είχε καταλήξει στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το 2018 είχε τραυματιστεί σοβαρά και ένα 12χρονο αγοράκι. 

Τόσο η δημοτική Αρχή, όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, κατά καιρούς έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση πολλών προειδοποιητικών πινακίδων στην περιοχή. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να μην είναι προσεκτικοί και να το βλέπουν ως… διασκέδαση. 

Τα βίντεο από αυτές τις στιγμές… «διασκέδασης» στο νησί πρωταγωνιστούν συχνά-πυκνά όχι μόνο στα εγχώρια ΜΜΕ, αλλά και στα βρετανικά. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που κυκλοφόρησε πριν από λίγες τις ημέρες και αναδημοσιεύτηκε από την Mirror και την Daily Mail. 

Δείτε το βίντεο:

«Οι περαστικοί ένιωθαν σαν να είχαν σχεδόν ξυριστεί τα μαλλιά τους» γράφει – μεταξύ άλλων – η Mirror, ενώ ακολούθησε… πρωτοσέλιδο της Daily Mail με τις τρομακτικές εικόνες από το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Και στα δύο πάντως δημοσιεύματα, σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι ιδιαιτέρως γνωστό για τις δραματικές εικόνες που χαρίζει κατά την προσγείωση των αεροπλάνων. 

Και αφού όπως φαίνεται δεν γίνεται να αποφευχθεί να πηγαίνει στην περιοχή κόσμος για να παρακολουθήσει τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των αεροπλάνων, η διεύθυνση του αεροδρομίου σε συνεργασία με την δημοτική Αρχή έλαβαν και άλλα μέτρα. Εκτός από τις πολλές ταμπέλες, έγινε και διαγράμμιση στον δρόμο όπου συνηθίζεται να συγκεντρώνεται ο κόσμος. 

Δείτε φωτογραφίες:

«Στη Σκιάθο ακόμα και το αεροδρόμιο είναι λόγος για να επισκεφθεί το νησί! Η ασφάλεια ωστόσο είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα! Ευχαριστούμε θερμά την Fraport Greece HQ και ιδιαίτερα τον Διευθυντή του αεροδρομίου Στέφανο Λαμπρόπουλο για τη συνεργασία στη λήψη μέτρων προστασίας» γράφει o δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Πηγή φωτογραφιών: Facebook / Thodoris Tzoumas

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις