Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Olympic Champion: Μαρτυρίες επιβατών για τη φωτιά στο πλοίο – Τέσσερις οι τραυματίες

Olympic Champion: Μαρτυρίες επιβατών για τη φωτιά στο πλοίο – Τέσσερις οι τραυματίες

Συναγερμός σήμανε το πρωί στις αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Olympic Champion με 617 επιβαίνοντες στα ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου και αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση για την ασφαλή απομάκρυνση επιβατών και πληρώματος.  Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Βενετία και όλα ξεκίνησαν στις 07.50 το πρωί όταν το λιμενικό ενημερώθηκε από τα στελέχη του πλοίου για τη φωτιά στο γκαράζ. Το πλοίο είχε αποπλεύσει προ ολίγου από το λιμάνι και βρισκόταν μόλις μισό ναυτικό μίλι μακριά. Έτσι αποφασίστηκε το Olympic Champion να επιστρέψει προκειμένου να αποβιβαστούν επιβάτες και πλήρωμα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο που επικαλείται πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Ένας Κούρδος που νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Φιλιατών βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα. Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες.

Οι 538 επιβάτες αρχικά μεταφέρθηκαν  στην αίθουσα αναμονής του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας ενώ με μέριμνα της ANEK Lines κάποιοι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία και εντός της ημέρας αναμένεται να  αναχωρήσουν με άλλο πλοίο της εταιρείας για τον προορισμό τους ,τη Βενετία.

Μαρτυρίες επιβατών

Επιβάτες του πλοίου μίλησαν στον ΣΚΑΙ και περιέγραψαν στην κάμερα την περιπέτειά τους. «Κατέβηκα κάτω γερή, τίποτα άλλο δεν έχω να πω. Είχα αναπνευστικό πρόβλημα, είχε καπνό, ευτυχώς δεν πάθαμε μεγάλο πανικό» λέει μια γυναίκα.

«Εκεί που πήγαμε να ξαπλώσουμε ήρθαν οι μυρωδιές μέσα στην καμπίνα και αμέσως σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά ακούσαμε και τον πλοίαρχο που είπε να βγούμε έξω. Πανικός» λέει μια άλλη επιβάτισσα.

«Ακούμε μια σειρήνα μέσα. Η σειρήνα ήταν για φωτιά. Και έβγαινε ο καπνός…» λέει ένας τρίτος επιβάτης του πλοίου.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία της φωτιάς» – «Τέσσερις οι τραυματίες»

Στο Newsit.gr μίλησε για το συμβάν ο Αντώνης Μάζης, Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας:

«Πρόκειται για το καράβι της Olympic Champion της ΑΝΕΚ. Ήρθε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας σήμερα το πρωί από Πάτρα, με επόμενο προορισμό την Κέρκυρα και την Βενετία της Ιταλίας.  Κατά την αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την Κέρκυρα, ενημερωθήκαμε ότι στο γκαράζ έχει πιάσει κάποια φωτιά, το καράβι γύρισε άμεσα πίσω, αποβιβάστηκε ο κόσμος και βγάλαμε και όλα τα οχήματα. Ο κόσμος έχει μεταφερθεί στον τερματικό σταθμό του λιμανιού, η εταιρία έχει εξασφαλίσει την κάλυψη των εξόδων που θα γίνουν από τους επιβάτες στην Ηγουμενίτσα μέχρι να αποχωρήσουν με τα επόμενα καράβια που θα έρθουν τα βράδυ για Ανκόνα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ακριβή αιτία της φωτιάς, μάθαμε ότι πήραν φωτιά κάποιες νταλίκες, ακόμα η πυροσβεστική δεν έχει τελειώσει το έργο της.»

Στο Newsit.gr μίλησε και ο Σπύρος Δερδεμέζης, διοικητής Νοσοκομείου Φιλιάτων, σύμφωνα με τον οποίο οι τραυματίες από τη φωτιά ήταν τέσσερις.

«Σήμερα το πρωί διακομίσθηκαν 3 άτομα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με μικρούς τραυματισμούς. Ο πρώτος είχε έγκαυμα στο πόδι, ο δεύτερος υπέφερε από πόνο στην μέση του και ο τρίτος ήρθε λίγο αργότερα με χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια. Δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και έπειτα επέστρεψαν και οι 3 στο καράβι. Αργότερα διακομίσθηκε και ένας Κούρδος μετανάστης, ο οποίος βρέθηκε λιπόθυμος στο καράβι όπως με ενημέρωσαν, μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και από εκεί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Φιλιάτων όπου αυτή την στιγμή βρίσκεται εκτός κινδύνου, δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες και και φυλάσσεται στο δωμάτιο του νοσοκομείου από την Ελληνική Αστυνομία, είναι όλοι εκτός κινδύνου, τέλος καλό, όλα καλά» δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιάτων.

Με πληροφορίες και από epirus-tv-news

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις