Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Όλυμπος: Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του νεαρού καθηγητή – Το οδοιπορικό και οι μαρτυρίες

Όλυμπος: Άλυτος γρίφος η εξαφάνιση του νεαρού καθηγητή – Το οδοιπορικό και οι μαρτυρίες

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του 36χρονου Κώστα Ιωαννίδη. Ο Όλυμπος που αγαπούσε κρύβει γρίφους που περιμένουν απαντήσεις…

Τα προσωπικά αντικείμενα του 36χρονου Κώστα Ιωαννίδη βρέθηκαν σκόρπια στον Όλυμπο, όπου συνήθιζε να πηγαίνει για ορειβασία. Τα ίχνη του πατέρα ενός αγοριού λίγων μόλις μηνών, χάθηκαν το Σάββατο 3 Ιουλίου. Ο Κώστας Ιωαννίδης που έμενε με τη σύζυγο και το παιδί του στην Καλλιθέα Πιερίας, ήταν λάτρης της φύσης και συνήθιζε να κάνει συχνά εξορμήσεις με τη γυναίκα ή και μόνος του.

Εκείνο το πρωινό, ζήτησε από τον πατέρα του να τον μεταφέρει έξω από το Λιτόχωρο, στη θέση Άγιος Ιωάννης του Ολύμπου για να ξεκινήσει την πεζοπορία. Ο πατέρας του θα τον έπαιρνε τη Δευτέρα από το σημείο όπου τον άφησε, στους πρόποδες του βουνού.

Την ημέρα εκείνη διεξαγόταν στον Όλυμπο ένας αγώνας υπεραντοχής, Olympus Mythical Trail. Μεγάλο μέρος της διαδρομής συνέπιπτε με την περιοχή όπου κινήθηκε ο αγνοούμενος. Στον αγώνα πήραν μέρος τουλάχιστον 128 αθλητές, αρκετοί από τους οποίους τον συνάντησαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Δύο ημέρες μετά, που σήμανε ο συναγερμός για την εξαφάνισή του, η ΕΜΑΚ εντόπισε τα πράγματά του διασκορπισμένα. Το αντίσκηνό του, που δεν είχε στήσει, το σακίδιο του, μέσα στο οποίο ήταν το κινητό του απενεργοποιημένο και το τάμπλετ του. Σε απόσταση εκατό μέτρων από τη σκηνή βρέθηκαν το καπέλο του που δεν έβγαζε ποτέ, η μπλούζα του και κάποιες φιάλες νερού.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» ταξίδεψε στον Όλυμπο προκειμένου να κάνει επιτόπια έρευνα. Εκεί μίλησε με τον διοργανωτή του αγώνα, Λάζαρο Ρήγο. «Όλα τα χιλιόμετρα που συνήθιζε να διανύει, αποτελούσαν μέρος της διαδρομής του αγώνα μας», είπε ο κ. Ρήγος και συμπλήρωσε: «Υπήρχε ένας σταθμός υποστήριξης και τροφοδοσίας στην τοποθεσία Τσουκνίδα, οπότε είχαμε εθελοντές στο σημείο που τον συνάντησαν».

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο Κώστας Ιωαννίδης ήταν γνώστης της διαδρομής ενώ έχει απορρίψει το σενάριο να έχει χαθεί. Σε κάθε του εξόρμηση στο βουνό είχε όργανα καταγραφής GPS, με τα οποία κατέγραφε διαδρομές μονοπατιών. «Μπορεί να παρατήσεις το αντίσκηνο. Τα σακίδιο δεν το παρατάς. Έχει μέσα όλα σου τα πράγματα. Νερό, τροφή, το τηλέφωνο, ένα μικρό φαρμακείο.»

Ο Χαράλαμπος Μακρίδης μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν, αλλά και σε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. «Εκείνος κατέβαινε την πλαγιά κι εγώ ανέβαινα. Συναντηθήκαμε, αλλά δεν ανταλλάξαμε κάποια κουβέντα.

Σάστισα λίγο στην αρχή, στη συνέχεια όμως συνέχισα κανονικά τη διαδρομή. Εκεί που τον είδα εγώ αλλά και στην κοντινή περιοχή δεν υπάρχει κάποιο επικίνδυνο σημείο που θα μπορούσε να είχε κάποιο ατύχημα και να έπεσε. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως κινήθηκε γι’ αυτό και δεν είναι εύκολο να βρούμε ποια είναι η θέση του εάν του συνέβη κάτι. Απ’ όσο έμαθα ήταν ένας έμπειρος ορειβάτης, γι’ αυτό και δεν πιστεύω πως μπορεί να έχασε εύκολα τον προσανατολισμό του. Υπάρχουν πολλά κενά, μπορεί να του έχει συμβεί το οτιδήποτε», κατέληξε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις