Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ορεστιάδα: Φθηνός οβελίας με τη βοήθεια… ενός μεσάζοντα!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Ξεπεράστηκε ο σκόπελος της φορολόγησης και ανοίγει ο δρόμος για φθηνό αρνί σε ολόκληρη τη χώρα – Τη λύση στους κτηνοτρόφους έδωσε ένας μεσάζοντας…

Με την «επιστράτευση» και ενός… μεσάζοντα θα γίνει η διάθεση 3.000 αρνιών «χωρίς μεσάζοντες» από τους κτηνοτρόφους της Ορεστιάδας στην πασχαλινή αγορά. Οπως αποφασίστηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Αμνός Θρακών, ο μεσάζοντας θα χρειαστεί, για να εξασφαλιστεί το νόμιμο των συναλλαγών και η φορολόγησή τους.

Εναντι αμοιβής που θα του δοθεί από τον Συνεταιρισμό, θα αναλάβει να τιμολογήσει τα σφάγια με τα παραστατικά που διαθέτει, ώστε να διατεθούν σε δήμους, φορείς και ομάδες πολιτών που τα έχουν παραγγείλει. Σύμφωνα με το ”Έθνος” ορισμένοι παραγωγοί, οι οποίοι διατηρούν βιβλία εσόδων-εξόδων και διαθέτουν παραστατικά, θα τιμολογήσουν οι ίδιοι τα αρνιά που θα διαθέσουν.

Στη Συνέλευση, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κ. Δαδούσης, δόθηκε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, αφού ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» της τιμολόγησης και βρέθηκε η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων.

Η σφαγή θα γίνει στα Δημοτικά Σφαγεία της Ορεστιάδας και τα 3.000 αρνιά θα διακινηθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα με φορτηγά-ψυγεία στους φορείς που τα έχουν παραγγείλει, σε τιμές που εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανάμεσα στα 7 και 8 ευρώ το κιλό, ανάλογα με την απόσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αχαϊα: Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες – Πώς και τι μπορείτε να αγοράσετε

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε