Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ορεστιάδα: Προσποιούνταν τους γιατρούς δήθεν θυμάτων τροχαίων και «ξεζούμιζαν» τους ανυποψίαστους συγγενείς

Ορεστιάδα: Προσποιούνταν τους γιατρούς δήθεν θυμάτων τροχαίων και «ξεζούμιζαν» τους ανυποψίαστους συγγενείς
Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Συνελήφθη αλλοδαπός, μέλος σπείρας που εξαπατούσε ανύποπτους πολίτες στην Ορεστιάδα αποσπώντας τους χρήματα. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άλλους συνεργούς του οι οποίοι αναζητούνται.

Έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών στην Ορεστιάδα, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης από σπείρα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (21.10.2023) στην ακριτική πόλη συνελήφθη από αστυνομικούς ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι συνεργοί του οι οποίοι και αναζητούνται.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες καλούσαν τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες, προσποιούμενοι τους γιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Τελικά, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μία γυναίκα, πείθοντάς την να συγκεντρώσει χρήματα και στη συνέχεια να τα παραδώσει σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη, ενώ επιχείρησαν να εξαπατήσουν και ακόμη μία γυναίκα, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, ο οποίος είχε πάει έξω από το σπίτι της γυναίκας που είχαν υποδείξει οι συνεργοί του και παρέλαβε χρήματα τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών του δράστη και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις