Ο Κρητικός χορευτής που μεγάλωσε στην Ιεράπετρα και φιγουράρει στη λίστα με τους καλύτερους χορευτές του κόσμου δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον Χαλίτ Εργκέντς, τον τηλεοπτικό Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.
Ο ίδιος σχολίασε πως “Δε γνωρίζεις και κάθε μέρα τον σουλτάνο Σουλεϊμάν!”. Τόνισε, δε, πόσο φοβερός άνθρωπος είναι ο τηλεοπτικός σουλτάνος της τουρκικής παραγωγής.
Ο Αντώνης Φωνιαδάκης είναι γνωστός χορογράφος και χορευτής και έχει συνεργαστεί με τις καλύτερες ομάδες χορού ανά τον κόσμο. Μεγάλωσε στην Ιεράπετρα Κρήτης και από μικρός ανακάλυψε την αγάπη του για το χορό.
Ξεκίνησε από μια μικρή σχολή χορού στην Ιεράπετρα. Το 1990 μπήκε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, όπου σπούδασε για 2 χρόνια. Μάλιστα έλαβε και την υποτροφία «Μαρία Κάλλας» για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, στην Λωζάννη και στην σχολή Rudra Bejart.
Δημιούργησε και την δική του ομάδα χορού το 2003 με βάση της Λυον της Γαλλίας και την ονόμασε Apotosoma.Το 2012, γράφει το ellines.com, έλαβε το βραβείο « Danza and Danza» για τον καλύτερο χορογράφο της χρονιάς στην Ιταλία για το «Les Noces».
Έχει χορογραφήσει δύο όπερες και έχει υπάρξει καθηγητής στην Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα αλλά και σε σχολές ανά τον κόσμο όπως η DOCK11 στο Βερολίνο και η Dansgroep στο Αμστερνταμ.
Πηγή: cretalive.gr