Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ουρές χιλιομέτρων από βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ στην Ιωνία Θεσσαλονίκης

Ουρές χιλιομέτρων από βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ στην Ιωνία Θεσσαλονίκης

Δεκάδες βυτιοφόρα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων έξω από τα ΕΛΠΕ στην Ιωνία Θεσσαλονίκης το Σάββατο (25.04.2020). Οι οδηγοί των βυτιοφόρων θέλουν να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με καύσιμα σε χαμηλή τιμή.

Από την Παρασκευή (24.04.2020), λόγω της αυξημένης ζήτησης το σωματείο βενζινοπωλών, είχε ζητήσει από τα ΕΛΠΕ να λειτουργήσουν και το Σάββατο (25.04.2020) για να εξυπηρετηθούν τα βυτιοφόρα και κατ’ επέκταση τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Νέου Μοναστηρίου άνοιξαν, όχι όμως οι μεγάλες εγκαταστάσεις στο Καλοχώρι.

Η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης εκπνέει στις 30 Απριλίου και οι επαγγελματίες εμπορίας υγρών καυσίμων σπεύδουν μαζικά για να εκμεταλλευτούν τη χαμηλή τιμή, η οποία κυμαίνεται στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 0,73 και 0,75 ευρώ το λίτρο.

ΕΛΠΕ: “Διασφαλισμένη η επάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης”

Απολύτως διασφαλισμένη είναι η επάρκεια του πετρελαίου θέρμανσης για να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Μάλιστα, επιβεβαιώνουν πως, λόγω της αυξημένης ζήτησης, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιωνία Θεσσαλονίκης (Σταθμός Φόρτωσης Βυτιοφόρων Αυτοκινήτων) θα παρατείνουν την έκτακτη λειτουργία τους τολ Σάββατο (25.04.2020).

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ: “Ανταποκρινόμενοι στην εξαιρετικά υψηλή ζήτηση της αγοράς σε Πετρέλαιο Θέρμανσης, ενημερώνουμε ότι οι Βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας στην Ιωνία Θεσσαλονίκης (Σταθμός Φόρτωσης Βυτιοφόρων Αυτοκινήτων) θα παρατείνουν την σημερινή έκτακτη λειτουργία τους, κατόπιν ειδικής άδειας, έως τις 20:00’. Επισημαίνεται ότι, έχει διασφαλιστεί η επάρκεια του προϊόντος για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς”.

Σταϊκούρας για πετρέλαιο θέρμανσης

Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε παράταση στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται νομοθετική παρέμβαση, καθώς, όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, “αναγνωρίζουμε τη μείωση της κίνησης στα βενζινάδικα”.

Ωστόσο εκτίμησε παράλληλα, ότι οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος θα αρχίσουν να μειώνονται από την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, ανάλογα με τους κεντρικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ , thessnews.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις