Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Παξοί: Η θάλασσα γέμισε νεκρούς και τραυματίες! Σε εξέλιξη οι έρευνες μετά τη ναυτική τραγωδία

Παξοί: Η θάλασσα γέμισε νεκρούς και τραυματίες! Σε εξέλιξη οι έρευνες μετά τη ναυτική τραγωδία

Σκάφος που μετέφερε περίπου 50 μετανάστες, καθώς δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός τους, βυθίστηκε σήμερα το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν φτάσει τους 12…

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση προσφύγων και μεταναστών, ύστερα από βύθιση σκάφους 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν ανασυρθεί οι σοροί 12 μεταναστών, ενώ έχουν διασωθεί 21 άτομα, εκ των οποίων τρεις μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Δυστυχώς, εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν και μάλιστα κατά πολύ.

Μετά στο σκάφος που βυθίστηκε από εισροή υδάτων, βρίσκονταν 50 άτομα, όπως ανέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του super puma, είδε το σκάφος να βυθίζεται και κάλεσε σε βοήθεια. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης 112 ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, έσπευσαν έξιπεριπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας μεταφέρθηκαν έχει σημάνει συναγερμός και βρίσκονται άπαντες σε επιφυλακή όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις