Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2023: Η πρώτη των πρώτων στην Ηλεία και η συνταγή της επιτυχίας της

Πανελλήνιες 2023: Η πρώτη των πρώτων στην Ηλεία και η συνταγή της επιτυχίας της
ΦΩΤΟ από ΕΡΤ

Οι Πανελλήνιες ήταν το μεγάλο φετινό της στοίχημα. Κατάφερε να περάσει στη σχολή που ήθελε, με τη βαθμολογία της να κάνει περήφανους τους γονείς της, Η ίδια μιλάει από την Ηλεία που κατάγεται…

Το χαμόγελο της επιτυχίας, είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της και η Άντα Μυλωνά, μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Πύργου, που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2023, 19.640 μόρια, είναι η υποψήφια με την μεγαλύτερη βαθμολογία στην Ηλεία και πιθανότατα μέσα στην πρώτη τριάδα της Ελλάδας.

Έγραψε 20 σε Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία και 18,2 στην Έκθεση. «Ήταν μία δύσκολη χρονιά, διάβαζα πολλές ώρες, αλλά έβρισκα ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Έπαιζα πιάνο, έβγαινα με φίλους και διάβαζα χωρίς υπερβολές» δήλωσε στην ΕΡΤ για την συνταγή της επιτυχίας της και συνέχισε:

«Βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είχα κενά από προηγούμενες τάξεις και αγαπούσα πάντα τις θετικές επιστήμες, οπότε διάβαζα με ευχαρίστηση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και όλους τους καθηγητές μου, τους καθηγητές του φροντιστηρίου και τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Πύργου, που με βοήθησαν όχι μόνο στην επιτυχία μου στις Πανελλήνιες, αλλά και στη διάκρισή μου σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής και Χημείας και ιδιαίτερα στης Χημείας, όπου όντας στους 10 πρώτους μαθητές πανελλαδικά, συμμετείχα στην προετοιμασία για την Ολυμπιάδα Χημείας» κατέληξε απόλυτα ικανοποιημένη από την επίδοσή της.

Η «δίδυμη» επιτυχία στην Ηλεία

Εν τω μεταξύ, ο Πέτρος Κοτσέτας με 18.680 μόρια και ο Χαράλαμπος Κοτσέτας με 17.480 μόρια έχουν επιλέξει επιστήμες Υγείας και πλέον «ανοίγουν τα φτερά τους» για την επόμενη διαδρομή. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι στην εφημερίδα Πατρίς, μετά την επιτυχία τους είναι ικανοποιημένοι και ευτυχείς που κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και ευχαρίστησαν όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους σε αυτήν την προσπάθεια και κυρίως τους γονείς τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις