Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Το παράδειγμα της Ντόρας με τα σουβλάκια και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το παράδειγμα της Ντόρας με τα σουβλάκια και τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς επισκεπτόμαστε σουβλατζίδικα και ξέρουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ-ΝΔ στα Χανιά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν επισκέπτονται τα σουβλατζίδικα πλέον γιατί αν τα επισκέπτονταν -κάτι που όπως η ίδια είπε κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ- θα καταλάβαιναν τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που ασκούν.

Το παράδειγμα της Ντόρας

Το παράδειγμα που έφερε η βουλευτής της ΝΔ ήταν για να δώσει έμφαση στην υπερφορολόγηση που ασκείται και στον αντίκτυπο που έχει κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα, αναλύοντας το σε παραλληλισμό με ένα πιάτο με 4 καλαμάκια-σουβλάκια.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Ενδεχομένως οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να μην επισκέπτονται πλέον τα σουβλατζίδικα, διότι δεν είναι της τάξεως τους. Εμείς που τα επισκεπτόμαστε, ξέρουμε ότι όταν μας δίνει ένα πιάτο με 4 καλαμάκια (σουβλάκια), το ένα καλαμάκι πάει κατευθείαν στο 25% του ΦΠΑ για την εστίαση, τα 2,5 πάνε σε φορολογία: στον φόρο των επιχειρήσεων, στο φόρο αλληλεγγύης, στις ασφαλιστικές εισφορές.

Στο σουβλατζή μένει μισό καλαμάκι. Με μισό καλαμάκι δεν κρατιέται επιχείρηση σήμερα, ας μη γελιόμαστε».

πηγή: zarpanews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις