Δευτέρα, 27 Μαΐ
20oC Αθήνα

Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: Σε 40χρονη μητέρα χτυπά η καρδιά της Έμμας – Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση

Παράσυρση 21χρονης στη Θεσσαλονίκη: Σε 40χρονη μητέρα χτυπά η καρδιά της Έμμας – Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση

Σε τρία νοσοκομεία, στο Ωνάσειο, το Παπαγεωργίου και το Ιπποκράτειο μεταφέρθηκαν τα όργανα της άτυχης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη.

Η γέφυρα ζωής με τα όργανα της άτυχης φοιτήτριας ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τρίτης (29.11.2022) όταν ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο και το Ιπποκράτειο πήραν την καρδιά, τους νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδείς της.

Η μεταμόσχευση καρδιάς ξεκίνησε στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο το πρωί με λήπτρια μια 40χρονη μητέρα. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε μετά από περίπου τέσσερις ώρες σε μια γυναίκα η οποία τους δύο τελευταίους μήνες ήταν στο σπίτι της με μηχανική υποστήριξη και έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Η γυναίκα αμέσως μπήκε σε βαθιά καταστολή διασωληνωμένη, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.

Το ήπαρ της 21χρονης μεταμοσχεύθηκε σε ένα άνδρα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι νεφροί της κοπέλας θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι κερατοειδείς τέλος παρέμειναν για μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης

Οι γονείς της παραμένουν στη Θεσσαλονίκη και σήμερα μετέβησαν στα δικαστήρια, για να τακτοποιήσουν διαδικαστικά θέματα. Οπως έλεγαν ζήτησαν από την κόρη τους να κάνει ένα θαύμα και το έκανε γιατί δώρισε ζωή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις