Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη: Φωνές από υγειονομικούς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη: Φωνές από υγειονομικούς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, την ώρα που η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος της επιβλητικής στρατιωτικής παρέλασης

Μια ομάδα υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, περίμεναν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πλησιάσει κοντά τους. Στο σημείο που είχαν στηθεί οι τηλεοπτικές κάμερες για να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το τέλος της παρέλασης. Εκείνη τη στιγμή άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας» και «αίσχος» με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να διατηρεί την ψυχραιμία της και να περιμένει να απομακρυνθούν για να στείλει το δικό της μήνυμα.

Μια από τις γυναίκες υεγιονομικούς μάλιστα, πλησίασε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε απόσταση αναπνοής από πίσω, με τους άντρες της ασφάλειας να την απομακρύνουν. «Ήρθα να σας πω ευχαριστώ πολύ που με στείλατε στην ασφάλεια» ακούστηκε να φωνάζει. Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην γυρίζει να την κοιτάξει, σε μια προσπάθεια να μην ανέβει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης.

Όταν ανακοινώθηκε τον καλοκαίρι του 2021 από την κυβέρνηση ότι όσοι υγειονομικοί αλλά και κάθε άλλη ειδικότητα εργαζομένων στις δομές του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστοι θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, ο αριθμός τους υπερέβαινε τους 10.000. Ωστόσο, έως την 1η Σεπτεμβρίου οπότε τέθηκε σε ισχύ αυτό το καθεστώς ο αριθμός μειώθηκε περίπου σε 7.000.

 

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό: «σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εκτός ΕΣΥ είναι περίπου 1.700. Στο διάστημα αυτών των μηνών οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει είτε επειδή έχουν εμβολιαστεί είτε επειδή νόσησαν. Για τον λόγο αυτόν ο αριθμός τους δεν είναι σταθερός. Πάντως το τελευταίο διάστημα όσοι βρίσκονται σε αναστολή δεν έχουν υπερβεί τους 2.000».

Οι υγειονομικοί είχαν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και γιούχαραν όποιον επίσημο περνούσε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις