Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παρέλαση – Πρέβεζα: Κατέβηκαν από την εξέδρα των επισήμων λόγω του Χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου [pics, vid]

Παρέλαση – Πρέβεζα: Κατέβηκαν από την εξέδρα των επισήμων λόγω του Χρυσαυγίτη περιφερειακού συμβούλου [pics, vid]

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πρέβεζας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παντελής Ζέρης και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Πρέβεζας, Κώστας Καμπουράκης, προχώρησαν σε μία ενέργεια πολιτικής διαμαρτυρίας, πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Πρέβεζας.

Οι προαναφερόμενοι κατέβηκαν από την εξέδρα των επισήμων, φανερά ενοχλημένοι από την παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Ηπείρου της παράταξης «Ελληνική Αυγή» κ. Μπαρτζώκα και παρακολούθησαν πλάι στους πολίτες την παρέλαση.

Η παράταξη αυτή αποτελεί τη συνέχεια της Χ.Α. στην αυτοδιοίκηση και η ενέργεια των κ.κ. Μπάρκα, Ζέρη και Καμπουράκη συνδέεται πολιτικά με τη δίκη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση που είναι σε εξέλιξη και τη ρητορική μίσους που αναπτύσσει η Χ.Α.

Αντιθέτως ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Πιπιλίδης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΣΥΠ του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, Τάκης Παππάς έδειξε να ενοχλείται όχι απο την παρουσία του Χρυσαυγίτη αλλά από την πολιτική διαμαρτυρία των υπολοίπων καθώς όπως δήλωσε “ δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες αποχωρήσεις…”

Αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του (η Π.Ε. Πρέβεζας ήταν υπεύθυνη για την τελετή) στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της παρέλασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Το Προεδρικό Διάταγμα είναι σαφές. Καθορίζει ακριβώς που πρέπει να καθίσει ο καθένας. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και δημοτικοί σύμβουλοι – ο κ. Μπαρτζώκας είναι περιφερειακός σύμβουλος- είναι πιο πάνω στη σειρά ακόμη και από τους στρατιωτικούς. Εμείς πρέπει να ακολουθήσουμε το Προεδρικό Διάταγμα περί εθιμοτυπίας. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ότι όταν είναι όλοι οι πολίτες μαζί, στην κοινωνία, τη Βουλή, τις διάφορες εκδηλώσεις, σε αυτή την περίπτωση που γιορτάζουμε την Επανάσταση του Έθνους μας κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δε θα έπρεπε να γίνονται τέτοιες αποχωρήσεις. Θα δεχόμουν μία αποχώρηση για τα Μνημόνια, γι’ αυτά που τραβάει ο τόπος. Αυτό θα μπορούσα να το καταλάβω».

Πηγή: atpreveza

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε