Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Παρέλαση – Σύρος: Τίμησαν την 28η Οκτωβρίου και συγκίνησαν πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια

Παρέλαση – Σύρος: Τίμησαν την 28η Οκτωβρίου και συγκίνησαν πάνω σε αναπηρικά αμαξίδια

Η Σύρος τίμησε την 28η Οκτωβρίου και στους δρόμους του νησιού κατέβηκαν εκατοντάδες πολίτες για να παρακολουθήσουν την παρέλαση

Η Σύρος τίμησε δεόντως την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση του Σαββάτου στην Πλατεία Μιαούλη, η οποία διεξήχθη κάτω από καλοκαιρινές συνθήκες και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Η παρέλαση διεξήχθη συντεταγμένα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου, του συνόλου των σχολικών μονάδων του νησιού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο για την άψογη παρουσία τους.

Ένα ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασε το ένοπλο πεζοπόρο τμήμα του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμούπολης, που όπως κάθε χρόνο, παρέλαση στην εθνική επέτειο τονώνοντας το εθνικό αίσθημα των κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί οτι παρέλαση έκαναν πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο δύο Συριανοί, κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα. Μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Μιαούλη, η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, παρουσίασε εθνικούς παραδοσιακούς χορούς στην Πλατεία Μιαούλη, κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής εορτής. Δείτε τις εικόνες του cyclades24.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις