Πέμπτη, 16 Μαΐ
19oC Αθήνα

Παρέλαση – Θεσσαλονίκη: Καμουφλάζ και γυάλισμα – Οι τελευταίες ετοιμασίες πριν τη στρατιωτική παρέλαση

Παρέλαση – Θεσσαλονίκη: Καμουφλάζ και γυάλισμα – Οι τελευταίες ετοιμασίες πριν τη στρατιωτική παρέλαση

Η στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον της προέδρου της δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ”. Η παρέλαση θα διαρκέσει μία ώρα και όσοι την παρακολουθήσουν θα πρέπει να φοράνε μάσκα. Νωρίτερα, στις 10:30, η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού.

Λίγο πριν τις 09.00 έφτασαν στην παραλιακή λεωφόρο τα άρματα μάχης που θα παρελάσουν. Στρατιώτες γυαλίζουν κράνη και άρματα μάχης, βοηθώντας συναδέλφους τους να δέσουν εξαρτύσεις και να «καμουφλαριστούν» για την 60λέπτη παρέλαση μπροστά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της παρέλασης μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ» θα πραγματοποιήσουν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire ΜJ755, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών έχει ήδη ολοκληρωθεί το στήσιμο της εξέδρας των επισήμων, όπως κι οι καρέκλες στις οποίες θα καθίσουν. Η Τροχαία έχει τοποθετήσει κορδέλες και πινακίδες για την απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων από τις 14.00 την Πέμπτη, έως την ίδια ώρα σήμερα, σε δρόμους πλησίον της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δείτε τα βίντεο του thesstoday.gr και του grtimes.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις