Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάργα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου με τσουγκράνα επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Πάργα: Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου με τσουγκράνα επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του και ξεκίνησε να τον βρίζει και να τον χτυπά με την τσουγκράνα», λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, για τον ξυλοδαρμό ενός 20χρονου εργαζομένου στην εστίαση στην Πάργα.

Μία νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου, αυτή την φορά στην Πάργα, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε σε ένα beach bar της περιοχής, όταν ένας 20χρονος εργαζόμενος απολύθηκε επειδή δεν ήθελε να δουλέψει μετά το πέρας του συμφωνημένου ωραρίου του και όταν πήγε να ζητήσει τα δεδουλευμένα του, ο εργοδότης του, μαζί με έναν ακόμη άνδρα, τον έβρισαν και τον χτύπησαν.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο newsit.gr, περιγράφει καρέ καρέ πώς έγινε το επεισόδιο.

«Χθες αργά το βράδυ ήρθε η καταγγελία από το σωματείο μας στην Πάργα. Ένας 20χρονος συνάδελφός μας δούλευε σε ένα εστιατόριο, το οποίο έχει και beach bar. Δούλευε 9 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα, η σύμβασή του είναι στα μέσα Ιουνίου, την έχουμε εντοπίσει στο ΕΡΓΑΝΗ και η συμφωνία που είχε κάνει με τον εργοδότη ήταν να φαίνονται στον λογαριασμό του 750 ευρώ και τα υπόλοιπα μαύρες αποδοχές.

Σε καμία περίπτωση τα 750 ευρώ δεν αντιστοιχούν συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία είναι υποχρεωτική, άρα έχουμε την πρώτη παρανομία σε αυτό. Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ζητήθηκε από τον εργαζόμενο πέρα από το σέρβις να κάνει και κάποιες άλλες εργασίες στο beach bar, συγκεκριμένα να ξηλώσει κάποιους ξύλινους διαδρόμους που οδηγούσαν προς την θάλασσα, ενδεχομένως μετά από καταγγελία ότι ήταν παράνομοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χότζογλου.

Στην συνέχεια, όπως μας μεταφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, «ο 20χρονος το έκανε, όμως, μετά την συμπλήρωση των 9 ωρών είπε ότι δεν μπορεί να δουλέψει άλλο και ότι θέλει να σχολάσει. Ο εργοδότης άρχισε να τον βρίζει και να του λέει “δεν έχεις να πας πουθενά”, τότε ο συνάδελφος επέμεινε και τότε εκείνος του είπε “φύγε, απολύεσαι και άδειασε και το κατάλυμα που σου έχω δώσει για να μένεις”.

Πράγματι πήγε πήρε τα πράγματά του, έφυγε, πήγε σε ξενοδοχείο. Ο 20χρονος πήγε την επόμενη ημέρα και μάλιστα σε ώρα που δεν είχε κόσμο η επιχείρηση για να μην δημιουργήσει πρόβλημα, βρήκε τον εργοδότη του που ήταν στην παραλία με μια τσουγκράνα, του ζήτησε τα δεδουλευμένα του και η απάντηση ήταν ότι “έχεις πολύ θράσος που ζητάς και λεφτά”, τον έβρισε, τον έσπρωξε και κατέληξαν στο να τον χτυπούν με το κοντάρι της τσουγκράνας στο στομάχι και στην πλάτη».

Ο 20χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία, κατέληξε στο νοσοκομείο. «Μίλησα σήμερα το πρωί με την μητέρα του, είναι καλά στην υγεία του και ενδεχομένως να πάρει σήμερα και εξιτήριο.

Από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουμε την νόμιμη οδό, θα κατατεθεί μήνυση προς τον εργοδότη, η νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας είναι δίπλα στον εργαζόμενο, το ίδιο και το σωματείο για να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της δικαιοσύνης και να σταματήσουν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα στον κλάδο.

Είναι το 4ο- 5ο περιστατικό βίας που βλέπει το φως της δημοσιότητας, φανταστείτε πόσα άλλα υπάρχουν που δεν φτάνουν σε εμάς. Επιτέλους κάποιος να τους σταματήσει», καταλήγει ο κ. Χότζογλου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις