Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάρος: Κατακεραύνωσε τους αρνητές της μάσκας ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος! Ο πύρινος λόγος του

Πάρος: Κατακεραύνωσε τους αρνητές της μάσκας ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος! Ο πύρινος λόγος του

Ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος καθήλωσε τους πιστούς με τον λόγο του, για τους αρνητές της μάσκας. Η Πάρος έχει ακόμα ένα κεντρικό θέμα συζήτησης…

Στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Δρυό, τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλίνικου, το απόγευμα της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου.

Τον Εσπερινό παρακολούθησε πλήθος πιστών τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα, δηλαδή τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκφώνησε έναν πύρινο λόγο προς τους πιστούς κατακεραυνώνοντας ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, ειδικά στις εκκλησίες και σχετίζεται με την άρνηση της χρήσης μάσκας.

Click4more: Ηράκλειο: Στην εντατική ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος! Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Λέγοντας ότι ο άνθρωπος εκφράζεται μέσω των ματιών που είναι ο καθρέπτης της ψυχής και όχι με το στόμα, τόνισε ότι η μη χρήση μάσκας αποτελεί εγωιστική συμπεριφορά. Οι αρνητές της κάνουν το θέλημά τους και όχι το θέλημα του Θεού, εκφράζουν εγωιστικά τον εαυτό τους ως μονάδες και όχι την Εκκλησία.

Οι ιερείς που αρνούνται πιστούς με μάσκα στις εκκλησίες διαφοροποιούνται από αυτά που πρεσβεύει η Εκκλησία και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρονται ως εγωιστικές μονάδες. Ο ιός υπάρχει τόνισε ο Μητροπολίτης και πρέπει να προστατευθούμε. Οι συμπεριφορές των αρνητών της μάσκας προσβάλλουν την ορθή σκέψη της Εκκλησίας και όλους μας επισήμανε.

“Τώρα είπε θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι υπομονή, να προστατεύουμε τον συνάνθρωπο και να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα”. Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος έκανε έκκληση στους πιστούς να μεταφέρουν τα λόγια του και σε άλλους ώστε να γίνει γνωστή η θέση της Εκκλησίας σε ιερείς και πιστούς που αρνούνται να συμμορφωθούν ως προς τη χρήση μάσκας.

Πηγή: parianostypos.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις