Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Πάρος: Το ξέσπασμα της αδερφής του Δημήτρη Μίχα μετά την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου [pic, vid]

ΦΩΤΟ από parianostypos.gr
ΦΩΤΟ από parianostypos.gr

Βράζει η οικογένεια του Δημήτρη Μίχα μετά την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου. Η αδερφή του αδικοχαμένου ταξιτζή μιλάει για δίκη παρωδία και για απόφαση πρόκληση…

Η αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση ληστείας σε τράπεζα της Πάρου το καλοκαίρι του 2012 όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος ταξιτζής Δημήτρης Μίχας, συντάραξε την οικογένεια του θύματος. Η αδελφή του αδικοχαμένου Δημήτρη Μίχα, μίλησε για την απόφαση αθώωσης του κατηγορούμενου σε μια δίκη που όπω; λέει βεβήλωσε πάνω απ΄ όλα τη μνήμη του νεκρού.

Σε συνέντευξή της αμέσως μετά την απόφαση αναφέρει: ”Πρόκειται για μια απόφαση ντροπής για τη δολοφονία του αγαπημένου μας Δημήτρη Μίχα. Αθώος; Πλήρης βεβήλωση της μνήμης του” λέει αρχικά και συνεχίζει: ”Παρακολούθησα τη δίκη παρωδία σε δεύτερο βαθμό όπου φάνηκε από την αρχή της, η ιδιαίτερη συμπάθεια δικαστού η οποία επικαλέστηκε τρεις φορές ότι μπορεί να είναι αθώος ο κατηγορούμενος δολοφόνος του αδερφού μου.Υπήρχαν πολλές αποδείξεις από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αλλά δεν τα έλαβαν υπόψιν” τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ”parianostypos.gr”.

Η απόφαση για τον Τάσο Θεοφίλου

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την υπόθεση της ληστείας στη Πάρο κατά την οποία μετά από συμπλοκή με τους ληστές έχασε τη ζωή του ο ταξιτζής Δημήτρης Μίχας. Την αθωωτική απόφαση άκουσε το κατάμεστο ακροατήριο από αλληλέγγυους του Τάσου Θεοφίλου με συνθήματα και κλάματα.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Τάσος Θεοφίλου αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (3-2) για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή – προμήθεια – κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων και άλλα.

Ένα μέλος της σύνθεσης είχε την άποψη πως θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και τη πλαστογραφίας ενώ ένας άλλος πως πρέπει να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για την υπόθεση της ληστείας.

Υπενθυμίζεται ότι με την εισαγγελική πρόταση είχε ζητηθεί να κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για εκείνες που είχε αθωωθεί πρωτοδίκως, δηλαδή για τις αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με ένταξη και συμμετοχή στη “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Κατά την απολογία του ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, ο Τάσος Θεοφίλου είχε πει μεταξύ άλλων: “Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός”.

Πηγή: parianostypos.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε