Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάσχα: Λαμπάδες rapid test και «Squid Game» σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης

Πάσχα: Λαμπάδες rapid test και «Squid Game» σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία GRTimes.gr

Ένα κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φτιάχνει τις πιο πρωτότυπες λαμπάδες, ξεπερνώντας τα όρια της φαντασίας, αφού έχει κεριά… rapid test, σουβλάκια, βιντεοπαιχνίδια ακόμη και τηλεοπτικές σειρές όπως το Squid Game.

Η λαμπάδα το Πάσχα είναι ένα παραδοσιακό έθιμο στην Ελλάδα και το κατάστημα της Θεσσαλονίκης συνδυάζει την παράδοση με την επικαιρότητα, πουλώντας πάνω από 900 κωδικούς για σχέδια, με αυτό που αναμένεται να γίνει… viral, να είναι αυτό του rapid test.

Εκτός από τα σχέδια που αναφέρονται, το κατάστημα διαθέτει και λαμπάδες με μπίρες, αλκοολούχα ποτά, το logo του Tik Tok, κούκλες, μουσικά όργανα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ώστε το Πάσχα του καθενός από εμάς να είναι μοναδικό και γεμάτο χιούμορ.

«Η χονδρική ξεκίνησε ήδη, με τα μαγαζιά να μας στέλνουν καθημερινά νέες παραγγελίες. Μέχρι τώρα η δουλειά ήταν «κομμένη». Συνήθως από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο είναι η «νεκρή» περίοδος και ξεκινάμε δυναμικά τις πωλήσεις από τον Μάρτιο. Η δουλειά ανεβαίνει 1,5 μήνα πριν από το Πάσχα, ωστόσο φέτος μόλις τελείωσαν τα Χριστούγεννα, απευθείας ξεκίνησαν οι πρώτες παραγγελίες, αρχικά από το εξωτερικό και μετά οι εγχώριες», αναφέρει στο GRTimes.gr ο Αλέξης Γεράκης, ιδιοκτήτης καταστήματος με λαμπάδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι ιδιαίτερες προτιμήσεις για λαμπάδες

Πολλοί είναι και οι Κύπριοι που τηλεφωνούν για παραγγελίες ή επισκέπτονται το κατάστημα, δείχνοντας έτσι μεγάλο ενδιαφέρον για τα ιδιαίτερα σχέδια λαμπάδας, με τον κ. Γεράκη να τονίζει ότι «αναγκαστικά» έχουν δημιουργηθεί οι 900 και παραπάνω κωδικοί προϊόντων.

Μάλιστα, υπάρχει και μεγάλη συζήτηση για λαμπάδες ερωτικού περιεχομένου, όμως ο ίδιος προτιμάει να παραμείνει πιστός σε συγκεκριμένες ιδέες, καθώς όπως εξηγεί στο GRTimes.gr του έχουν ζητήσει να δημιουργήσει μέχρι και λαμπάδα σε σχήμα… μορίου για ερωτικές περιπτύξεις.

«Δεκάδες πελάτες μας ζητούν λαμπάδες με περιεχόμενο το σεξ, όμως δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μας sex shop για να τους φτιάξουμε καλούπια από ερωτικά εργαλεία και όχι μόνο», αποκαλύπτει.

Πόσο κοστίζουν οι λαμπάδες

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις η τιμή της λαμπάδας θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 και ίσως τα ξεπεράσει κιόλας. Σύμφωνα με τον κ. Γεράκη οι τιμές στα σκέτα κεριά, επειδή η παραφίνη έχει αύξηση γύρω στο 80% έχουν αυξηθεί γύρω στο 60% από πέρσι.

Ο ίδιος, τονίζει μάλιστα, ότι το πρόβλημα παρατηρείται στις πιο απλές λαμπάδες, διότι υπολογίζεται στο βάρος και όχι στις handmade που κυμαίνονται γύρω στα 10 -15 ευρώ. «Η λαμπάδα θα δουλέψει και φέτος, διότι είναι έθιμο στη χώρα μας.

Όμως, οι πωλήσεις στα υπόλοιπα δώρα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Ιανουάριο και Φεβρουάριο είχαμε σχεδόν μηδενικά έσοδα από δώρα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις