Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτμος – Κορονοϊός: Νόσησαν παιδιά οικογένειας από φιλοξενούμενους για το Πάσχα

Πάτμος – Κορονοϊός: Νόσησαν παιδιά οικογένειας από φιλοξενούμενους για το Πάσχα

Σε καραντίνα μπήκαν τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ ένα έκτο ελέγχεται. Από αυτά τα 4 είναι παιδιά. Η πηγή της διασποράς είναι φίλοι φιλοξενούμενοι οικογένειας με παιδιά από την Αθήνα που όμως έφυγαν. Είχαν πυρετό και βρέθηκαν θετικοί στην Αθήνα

Σύμφωνα με το patmostimes.gr, η κατάσταση του εμβολιασμού στην Πάτμο έχει ως εξής: Aπό την έναρξη των αιτήσεων εμβολιασμού στο νησί έγιναν 1763 αιτήσεις. Από τους αιτούντες περίπου οι 1300 εμβολιάστηκαν αλλά από αυτούς μόνο 500 περίπου με τις δύο δόσεις. Να ληφθεί  υπόψη ότι από αυτούς περίπου 150 δεν είναι καθαρά τοπικός πληθυσμός αλλά επισκέπτες που έρχονται εποχιακά στο νησί. 

Σύμφωνα με τον γιατρό Γιώργο Τσουκαλά: “Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για πισωγύρισμα από τα κρούσματα γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή από όλους. Πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε να ενισχυθεί το Κ.Υ Πάτμου, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους του. Να υπάρξει κλιμάκιο τού ΕΟΔΥ στο νησί.

Να ενισχυθεί η υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας. Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία. Να συνεχίσει το Κ.Υ Πάτμου τον ρόλο του ως εμβολιαστικό κέντρο”.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις