Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάτρα: Άδειο το εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του πυροσβέστη Χρήστου Μαντά!

Πάτρα: Άδειο το εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του πυροσβέστη Χρήστου Μαντά!

Αναβιώνει η αιματηρή ληστεία που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο πυροσβέστη. Τι συνέβη με τους δύο δράστες…

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Πατρινού πυροσβέστη, Χρήστου Μαντά, κατά τη διάρκεια ληστείας σε σούπερ μάρκετ της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου το 2011, ήρθε και πάλι στο Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας.

Μόνο που το εδώλιο του κατηγορουμένου είναι άδειο. Και αυτό γιατί ο πρώτος κατηγορούμενος έχει δραπευτεύσει από τις φυλακές και δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και ο δεύτερος έχει αφεθεί ελεύθερος με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πάτρας αφού δήλωσε αθώος.

Εξέτισε μέρος της ποινής του και έφυγε για την Αλβανία. Στη νέα δίκη που ξεκίνησε χθες (04-03-2019), οκτώ χρόνια μετά το αιματηρό συμβάν και οι δυο κατηγορούμενοι εκπροσωπούνται από δικηγόρους.

Η ληστεία είχε συμβεί στις 30 Απριλίου του 2011 όταν οι δυο δράστες φορώντας γυαλιά ηλίου και κουκούλες εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ και με την απειλή ενός πιστολιού άρπαξαν 3.000 ευρώ.

Ο 59χρονος πυροσβέστης που την ώρα της ληστείας προσερχόταν να ψωνίσει είδε από τη τζαμαρία τι συνέβαινε, πήρε ένα ρόπαλο από το αυτοκίνητό του και μπαίνοντας στο χώρο χτύπησε τον έναν δράστη.

Τότε ο ληστής που κρατούσε το όπλο τον πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόνησος, thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις