Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πάτρα: Αλλάζει χέρια ο φάκελος για τα τρία αδέρφια που πέθαναν σε τρία χρόνια – Ραγδαίες οι εξελίξεις

Πάτρα: Αλλάζει χέρια ο φάκελος για τα τρία αδέρφια που πέθαναν σε τρία χρόνια – Ραγδαίες οι εξελίξεις

Εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συνταράξει την Πάτρα. Η διερεύνηση προχωράει με γρήγορα βήματα και οι γονείς των παιδιών ευελπιστούν πως μέσα στο επόμενο διάστημα, θα μάθουν πως έφυγαν τα παιδιά τους…

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μέσα στις επόμενες ώρες, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί σε νευραλγική υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής, που θα αξιολογήσει τα στοιχεία και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ένα 24ωρο μετά την εισαγγελική παρέμβαση στην υπόθεση. Διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την Πάτρα και το Πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή το 2019, το δεύτερο το 2020 και το τρίτο, η μικρή Τζωρτζίνα, κέρδισε τη μεγάλη μάχη το 2021 και την έχασε λίγους μήνες μετά, το 2022. Η Τζωρτζίνα ήταν το πιο μεγάλο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ίσως ο θάνατός της, δώσει απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των αιφνίδιων θανάτων.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους: «Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις. Αυτές οι απαντήσεις υπάρχουν και πρέπει να βρεθούν», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας Εισαγγελικής πηγής.

Μετά από μέρες σιωπής οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών έλυσαν τη σιωπή τους. Την αρχή έκανε ο πατέρας: «Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι» είπε ο τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης και συνέχισε: «Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης.

Η κοινή δήλωση των γονέων

Τη δήλωση συνέταξε ο δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, Δημήτρης Καράμπελας. «Οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα» τονίζεται χαρακτηριστικά. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση:

«Εκ μέρους των γονέων των τριών ανηλίκων τέκνων που ’’έφυγαν’’ τόσο πρόωρα από τη ζωή, Εμμανουήλ Δασκαλάκη και Σωτηρίας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, δηλώνω τα εξής: «Αρχικά οι γονείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο στην Πατραϊκή κοινωνία, όσο και την ολόκληρη την Ελλάδα για τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που έλαβαν αυτό το διάστημα στο ανείπωτο δράμα που βιώνουν. Προς αποκατάσταση, ωστόσο, ανακριβειών που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα, ιδίως ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και σε κακοπροαίρετα σχόλια, γραμμένα κάτωθι σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζουν ότι:

(α) Η αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας το έτος 2019 σε ηλικία 3,5 ετών ήταν αρχικώς η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ενώ ακολούθως ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Για τη διερεύνηση του θανάτου της Μαλένας, οι γονείς έχουν υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση ερευνάται ποινικά.

(β) Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

(γ) Η αιτία του πρόσφατου θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας σε ηλικία 9 ετών είναι προς το παρόν (ομοίως) η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, καθόσον εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων. Αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτά, τα οποία ενδεχομένως θα ’’ρίξουν φως’’ στα αίτια θανάτου της.

Οι γονείς με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορήθηκαν σήμερα δι’ εμού ότι ήδη από εχθές (9-2-2022) η κ.κ. Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών παρήγγειλε προς την Υπ/δνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου της.

Τελειώνοντας, οι γονείς απευθύνουν ευγενική έκκληση να σταματήσει εφεξής η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή συγκεχυμένων πληροφοριών και ανακριβειών σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες ουδέν εισφέρουν σε ένα τόσο ευαίσθητο και τραγικό θέμα, όπως και η -εν μέσω του βαρέως πένθους τους- συνεχής ενόχληση τόσο των ιδίων, όσο και λοιπών μελών των οικογενειών τους σχετικά με απόσπαση πληροφοριών για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ευχαριστούν εκ των προτέρων για την κατανόηση.»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις