Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πάτρα: Ανάγκαζε τους εργαζόμενους να του επιστρέφουν το δώρο – “Καρατομήθηκε” ο διαχειριστής της επιχείρησης

Πάτρα: Ανάγκαζε τους εργαζόμενους να του επιστρέφουν το δώρο – “Καρατομήθηκε” ο διαχειριστής της επιχείρησης

Σε “καρατόμηση” του διαχειριστή της στην  περιοχή, με αφορμή την ύπαρξη ατασθαλιών  αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες μεγάλη επιχείρηση πετρελαιοειδών  η οποία διαθέτει «καταστήματα» σε όλη την Ελλάδα.

Αιτία για τον αποκεφαλισμό του «εκλεκτού» της εταιρείας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα , έγινε η αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία, αυτός εκμεταλλευόμενος  τη δυνατότητα που είχε να ελέγχει τα τρία «μαγαζιά» που έχει ως σημεία πώλησης η εταιρεία στην περιοχή, κατόρθωνε  να απειλεί  εμμέσως τους εργαζόμενους με απόλυση και τους ανάγκαζε  μόλις τους κατέβαλε στην τράπεζα το δώρο, αυτοί να του το επιστρέφουν αμέσως.

Η εταιρεία έγινε  γνώστης της υπόθεσης και με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία μαζί του και μάλιστα να του επιστρέψει τα χρήματα που είχε καταβάλει ως εγγύηση  – ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ –  προκειμένου να αναλάβει την διαχείριση – εκμετάλλευση των «καταστημάτων» της στην περιοχή.

Να σημειωθεί πως η επιστροφή της «εγγύησης»  θα γίνει από την εταιρεία στον πατρινό «διαχειριστή» της, αφού πρώτα όλοι οι υπάλληλοι δηλώσουν πως αυτός δεν έχει αφήσει εκκρεμότητες απέναντί τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας εκ των υπαλλήλων κατήγγειλε την τακτική της αρπαγής του δώρου των εργαζομένων από τον εν λόγω «διαχειριστή» στην επιθεώρηση εργασίας.

Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν  τα στόματα και των υπολοίπων εργαζομένων . Στα αξιοσημείωτα  και το γεγονός, πως όπως διαπιστώθηκε από τα κεντρικά, την ίδια ώρα που ο διαχειριστής της εταιρείας στην Πάτρα έκλεβε τα δώρα των εργαζομένων, φρόντιζε να εμφανίζει ως εργαζόμενους σε αυτή,  μέλη της οικογενείας του και άλλα συγγενικά του πρόσωπα τα οποία είχαν πλουσιοπάροχες αμοιβές .

Πηγή: patrastimes
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε