Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Ανήλικες λησταρχίνες έστησαν παγίδα σε οδηγό – Η πρώτη σύλληψη για την επίθεση

Πάτρα: Ανήλικες λησταρχίνες έστησαν παγίδα σε οδηγό – Η πρώτη σύλληψη για την επίθεση

Οι ανήλικες κατέστρωσαν σχέδιο για τη ληστεία οδηγού στην Πάτρα. Το υλοποίησαν, αλλά οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν γρήγορα το κουβάρι της υπόθεσης…

Δύο ανήλικα κορίτσια, οργάνωσαν και έκαναν ληστεία στην Πάτρα. Όπως εκτιμούν αστυνομικοί, δεν ήταν η πρώτη φορά. Οι κινήσεις τους έδειχναν εμπειρία. Οι ανήλικες λησταρχίνες χωρίστηκαν και έβαλαν στο στόχαστρο οδηγό που έτυχε να περνάει. Η μία μπήκε στο αυτοκίνητο και οδήγησε τον άτυχο άντρα, στο σημείο που περίμενε η συνεργός της. Όταν έφτασαν εκεί, οι δύο ανήλικες του επιτέθηκαν, βούτηξαν τα χρήματα που είχε πάνω του, μια τραπεζική κάρτα και έγγραφα. Την κάρτα, την παρέδωσαν σε συνεργούς τους, που έσπευσαν να κάνουν αγορές.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι (13-12-2023) στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 16χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας ανήλικης μόλις 13 ετών, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας των ανήλικων κοριτσιών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, η 13χρονη (συνεργός) επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο ηλικιωμένου άνδρα, παρά την θέλησή του και πήγαν σε σημείο, όπου ανέμενε η 16χρονη. Αφού εκείνη μπήκε στο όχημα, άρχισε να τον χτυπάει και αφαίρεσε από τον παθόντα το πορτοφόλι του, που περιείχε 120 ευρώ, μια τραπεζική κάρτα και έγγραφα.

Στη συνέχεια οι ανήλικες τράπηκαν σε φυγή και παρέδωσαν την κλεμμένη τραπεζική κάρτα σε άγνωστους συνεργούς τους, οι οποίοι πραγματοποίησαν ανέπαφες συναλλαγές σε παντοπωλείο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία της ανήλικης κατηγορούμενης, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή της. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις