Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάτρα: Δικαστικός λειτουργός ξεσπάει για τα τρία νεκρά αδέρφια – «Τα έκανε μούσκεμα η αστυνομία»

Πάτρα: Δικαστικός λειτουργός ξεσπάει για τα τρία νεκρά αδέρφια – «Τα έκανε μούσκεμα η αστυνομία»

Για ανακρίβειες και λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης με τα τρία νεκρά αδέρφια στην Πάτρα, κάνει λόγο υψηλόβαθμος λειτουργός της δικαιοσύνης. Οι αναφορές σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους…

Το κουβάρι της υπόθεσης στην Πάτρα για τα τρία νεκρά αδέρφια ξετυλίγεται και τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως προκαλούν σύγχυση. Δικαστικός λειτουργός κάνει λόγο για διαρροές από την αστυνομία που αντί να βοηθήσουν δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα και περιπλέκουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο. Με τους γονείς των παιδιών να ζουν το δικό τους δράμα και να παρακολουθούν τη σεναριολογία που πλαισιώνουν το Γολγοθά που ανεβαίνουν.

Ο δικαστικός λειτουργός κάνει λόγο για «παντελώς αβάσιμες πληροφορίες» και φτάνει στο σημείο να πει, πως είτε οι αστυνομικοί είτε οι δημοσιογράφοι βλέπουν πολύ CSI. Καλεί τους αστυνομικούς «να μαζευτούν» διότι όπως εκτιμά όλα όσα μεταδίδουν οι αστυνομικοί συντάκτες προέρχονται από εκείνους. «Στην ΕΛ.ΑΣ. τα έκαναν μούσκεμα και πρέπει τώρα να τα μαζέψουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά την πλήρη δυσαρέσκεια των δικαστικών αρχών της Πάτρας, έχει προκαλέσει, ο ορυμαγδός δημοσιευμάτων και αναφορών από ΜΜΕ της χώρας, για την πολύκροτη και ιδιάζουσα υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας. Υψηλόβαθμος λειτουργός της τοπικής δικαιοσύνης, με πλήρη γνώση επί της διαταχθείσας Προκαταρκτικής Εξέτασης, μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», στέλνοντας σαφές μήνυμα, τόσο στον δημοσιογραφικό κόσμο, όσο και στην κοινή γνώμη που τον παρακολουθεί, να προσέχει το τι γράφει και το τι ακούει, αντίστοιχα.

«Αυτά που γράφονται, πραγματικά, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει. Για εκταφές, συλλήψεις το επόμενο 24ωρο… Αυτά είναι παντελώς αβάσιμα». Δεν κρύβει μάλιστα πως σε επικοινωνία που υπήρχε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητήθηκε «να σταματήσουν τέτοιου είδους διαρροές σε αστυνομικούς συντάκτες». Χαρακτηριστική η φράση που συνοδεύει την παραπάνω εμπλοκή ΜΜΕ και ΕΛΑΣ στην υπόθεση, με τον τρόπο που μέχρι σήμερα γίνεται. «Ή στην Αστυνομία ή οι δημοσιογράφοι… βλέπουν πολύ CSI. Απλά πράγματα».

Η άποψη μάλιστα εκπροσώπων της ΕΛΑΣ, ότι όσα λέγονται τα βγάζουν από μόνοι τους οι δημοσιογράφοι, δεν γίνεται αποδεκτή από τη δικαιοσύνη, αφού εκείνη πιστεύει το αντίθετο. «Η Αστυνομία δίνει τις πληροφορίες. Να μαζευτούν. Δεν τα γεννούν μόνοι τους οι συντάκτες. Τους κάνουν διαρροές. Εχουν εκπροσώπους Τύπου. Αυτοί, στην ΕΛΑΣ, τα έκαναν μούσκεμα, αυτοί να τα μαζέψουν τώρα. Για να μην αρχίσουμε και ψάχνουμε ποιος έχει κάνει διαρροή ψευδών ειδήσεων. Στην πλάτη ανθρώπων θα παίζουμε; Από το να κάνω κουτσομπολιό μέχρι το να κάνω μία δίωξη η απόσταση είναι τεράστια»!

«Πικρό» είναι το σχόλιο και για τα… περί αιτήματος της ΕΛΑΣ Αττικής για εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Ποιοι είναι αυτοί οι ξύπνιοι που μιλάνε και ζητούν εκταφές; Ετσι ξεθάβουμε τον κόσμο και μάλιστα παιδιά; Πρέπει να το ζητήσει ο ιατροδικαστής και να υπάρχουν σοβαρά στοιχεία κα σοβαροί λόγοι που το ζητάει. Κι αν συναινέσει η δικαιοσύνη για να δώσει σχετική παραγγελία. Τι μακάβρια πράγματα είναι αυτά που παίζουν στον γύρο του διαδικτύου. Το ξαναλέω. Ή όλη η Ελλάδα βλέπει CSI ή χαπακώνονται. Δεν είμαστε στα καλά μας, κάτι γίνεται; Πάνε να συγκρίνουν με υποθέσεις σε ξένες χώρες. Κάποιοι βλέπουν πολύ Netflix! Εδώ θα δούμε δηλαδή serial killer! Γίνεται μία έρευνα, ό,τι δείξουν τα στοιχεία. Αλλά τώρα προσπαθούμε να μεζέψουμε άλλων τα άπλυτα»!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις