Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πάτρα: Διχάζει το facebook η απόφαση για τη μάνα που έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Άνεργη μητέρα συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ για κλοπή τροφίμων αξίας 30€ – Η απόφαση του δικαστηρίου συνοδεύτηκε από ”βροχή” σχολίων στο facebook και όχι μόνο…

Αναγκάστηκε να το κάνει για μπορέσει να ταϊσει το παιδί της. ‘Όμως οι νομικές διατάξεις είναι συγκεκριμένες. Έκλεψε και έπρεπε να τιμωρηθεί. Ο λόγος για μια μητέρα ενός παιδιού, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τον άνδρα της, ενώ η ίδια είναι άνεργη. Προ ημερών έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ αξίας 30 ευρώ. Η γυναίκα συνελήφθη και το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών. Ποινή που θεωρήθηκε αυστηρή καθώς η νεαρή μητέρα δεν έχει στήριγμα για να μεγαλώσει το παιδί της. 

Εν τω μεταξύ σοκάρουν τα στοιχεία που δίνει o πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θ. Τουλγαρίδης, όσον αφορά τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας από άπορους συμπολίτες μας. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τουλγαρίδη, οι αιτήσεις σε όλη την Αχαϊα φτάνουν τις 18.000 χιλιάδες, ενώ μόνο στην Πάτρα τις 12.000!

Δεν έχει γίνει ακόμη το ‘ξεσκαρτάρισμα’, για τον αν οι 12.000 πατρινοί ανήκουν και σε κοινωνικές δομές του Δήμου, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Τράπεζα Τροφίμων κτλ. Καταλαβαίνει κάποιος πως αν δεν ανήκουν και εκεί ο αριθμός είναι τρομακτικά μεγάλος, αφού στις προαναφερθείσες κοινωνικές δομές έχουν ενταχθεί περί τις 6.000 πατρινών!

«Εδώ μας οδήγησαν οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων. Μνημόνια, φορολογικά μέτρα και ένα κράτος που ευνοεί τους λίγους και όχι τους πολλούς», δήλωσε χθες για το θέμα, μιλώντας στην εκπομπή «Σημείο Αιχμής», στον ΣΚΑΪ Πάτρας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου.

Πηγή: tempo24.gr, patrastimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε