Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: ΕΔΕ για τον καθηγητή ΕΠΑΛ που κατηγορείται ότι παρενόχλησε μαθήτριες

Πάτρα: ΕΔΕ για τον καθηγητή ΕΠΑΛ που κατηγορείται ότι παρενόχλησε μαθήτριες
Φωτογραφία αρχείου

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση καταγγελίας εκπαιδευτικού για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από στο 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας.

Σύμφωνα με το pelop.gr, καταγγελία έχει αξιολογηθεί ως σοβαρή, συνεπώς χθες διατάχθηκε ΕΔΕ και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί στο 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας.

Η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ευγενία Πιερρή, μιλώντας χθες, στην «Πελοπόννησο» δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχει διαταχθεί η ΕΔΕ για την καταγγελία και έχουμε ξεκινήσει να συλλέγουμε υλικό και στοιχεία για το τι έχει συμβεί. Η δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει επιληφθεί του θέματος και θα σας πω πως ό,τι και αν έχει συμβεί, θα λάμψει η αλήθεια».

Οι πληροφορίες λένε ότι χθες υπήρξε επικοινωνία με τους ανθρώπους του σχολείου και συλλέχθηκε υλικό, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν και καταθέσεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση, η οποία χρειάζεται πολύ λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να διευρυνθεί τι έχει συμβεί. Εξελίξεις αναμένονται σε λίγες μέρες, οπότε και θα βγει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Πάντως, από χθες, οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ σταμάτησαν τη κατάληψη και επέστρεψαν στις σχολικές τους υποχρεώσεις, οδηγώντας το σχολείο σε μια κανονικότητα. Προχθές, έγινε κατάληψη στο σχολικό συγκρότημα με αίτημα των μαθητών την απομάκρυνση του καθηγητή που φέρεται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μαθήτριες.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις