Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πάτρα: Έκαψαν αυτοκίνητα δημοσιογράφων

Άγνωστοι είχαν πετάξει μπογιές στο κτίριο της εφημερίδας πριν από 1 χρόνο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Άγνωστοι είχαν πετάξει μπογιές στο κτίριο της εφημερίδας πριν από 1 χρόνο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο συντάκτη και στη συνέχεια οι φλόγες τύλιξαν και το αυτοκίνητο του διευθυντή του…

Οι δράστες χτύπησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης. Έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο δημοσιογράφου που ήταν παρκαρισμένο στην οδό Μαιζώνος κοντά στα γραφεία της εφημερίδας και έγιναν καπνός. Η φωτιά επεκτάθηκε και στο αυτοκίνητο του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας, που ήταν παρκαρισμένο δίπλα. Η πυροσβεστική απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς, αλλά τα δύο αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές.

Τον εμπρησμό καταδικάζει με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων πως… “Επιθέσεις από κύκλους που κινούνται στο σκοτάδι και αποβλέπουν στον εκφοβισμό των συναδέλφων δεν πτοούν τον δημοσιογραφικό κόσμο της Πάτρας. Απεναντίας, χαλυβδώνουν ακόμη περισσότερο το αίσθημα υπηρέτησης της αλήθειας, του κριτικού ελέγχου της εξουσίας και της αντικειμενικής και πολύπλευρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε