Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε όλη την Αχαΐα – 4 συλλήψεις

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε όλη την Αχαΐα – 4 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε διακίνηση ναρκωτικών στην Πάτρα και σε όλη την Αχαΐα, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι προχώρησαν σε 4 συλλήψεις και εντόπισαν περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες και στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει για την οργάνωση που έκανε διακίνηση ναρκωτικών και εντόπισαν έναν από τους συλληφθέντες, τη στιγμή που πλησίαζε ένα δάσος σε περιοχή της Πάτρας.

Εκεί, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν χώρο που αποθήκευαν τα ναρκωτικά που διακινούσαν. Από έρευνα στον συγκεκριμένο χώρο, οι αστυνομικοί βρήκαν δύο κιλά και 370 γραμμάρια κάνναβης, 203 γραμμάρια κοκαΐνης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρεις ακόμα δασικές περιοχές, όπου η εγκληματική οργάνωση είχε και εκεί χώρους που αποθήκευε τα ναρκωτικά, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων, εννέα κιλά και 916 γραμμάρια κάνναβης, 270 γραμμάρια κοκαΐνης, 43,6 γραμμάρια ηρωίνης, οκτώ ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και άλλα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν σε περιοχή της Κορινθίας εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που αναζητείται για να συλληφθεί.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στο αυτοκίνητο βρέθηκαν, με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου «Ρίκι», περισσότερα από 10 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα παράνομα έσοδα που θα κέρδιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται περίπου στις 224.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις