Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πάτρα: Επέμβαση αστυνομίας στην Ευαγγελίστρια – Αλαλούμ με την ατομική προσευχή

Πάτρα: Επέμβαση αστυνομίας στην Ευαγγελίστρια – Αλαλούμ με την ατομική προσευχή

Αναστάτωση το πρωί της Παρασκευής (10.04.2020) στην Πάτρα. Ένα τηλεφώνημα που αφορούσε στις ανοιχτές πύλες της Ευαγγελίστριας και την είσοδο και έξοδο πιστών από και προς το εσωτερικό της προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί μετέβησαν στην Πάτρα επί της οδού Μαιζώνος για να εξακριβώσουν αν γίνεται οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις μέχρι σήμερα οδηγίες οι οποίες προκύπτουν και από ΚΥΑ.

Ο ιερέας της Ευαγγελίστριας πραγματοποίησε λειτουργία 07.00 με 09.00 το πρωί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών και μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ι.Μ. Πατρών.

Μετά το πέρας της λειτουργίας οι πύλες της Ευαγγελίστριας άνοιξαν, καθώς προβλέπεται να είναι ανοιχτοί οι ναοί για κατά μόνας προσευχή των πιστών.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε πως οι πιστοί διέθεταν και έγγραφα εξόδου από το σπίτι τους.

Η κατάσταση στις εκκλησίες είναι συγκεχυμένη καθώς δεν έχει φτάσει νέα εγκύκλιος και οι ιερείς λειτουργούν τους Ναούς με την αρχική απόφαση που επέτρεπε υπό όρους την ατομική προσευχή.

Έως το Σάββατο του Λαζάρου (11.04.2020) ισχύει ένα δίωρο ημερησίως (11:00 – 13:00) για μεμονωμένη προσέλευση πιστών με σκοπό την προσευχή κατά μόνας.

πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις