Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πάτρα: Η ερώτηση του καθηγητή στο διαγώνισμα ανάβει φωτιές – “Αυτά είναι γελοιότητες”!

Πάτρα

Οι μαθητές κλήθηκαν κάτω από το ονοματεπώνυμό τους, να γράψουν και μια πληροφορία που ζήτησε ο καθηγητής. Τα όσα ακολούθησαν έγιναν θέμα συζήτησης στην Πάτρα και όχι μόνο…

Αντιδράσεις προκάλεσε καθηγητής στην Πάτρα, που ζήτησε από τους μαθητές του σε τεστ του μαθήματος που διδάσκει, έκτος από το ονοματεπώνυμο τους, να του γράψουν και το ζώδιο στο οποίο ανήκουν. Κάποιοι, κυρίως μαθητές, αντιμετώπισαν την ενέργεια του καθηγητή με χιούμορ και έσπευσαν να πουν, ότι «έπρεπε να ζητήσει και τον ωροσκόπο», άλλοι όμως από την θέση του γονέα, διατύπωσαν ανησυχία και εκνευρισμό, ενώ έσπευσαν να καταγγείλουν διάφορα περίεργα περιστατικά που γίνονται με πρωταγωνιστές καθηγητές, σε σχολεία της περιοχής τους.

Μεταξύ των συμπολιτών αυτών και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός είτε με ειρωνικό τρόπο, είτε αναπτύσσοντας τις απόψεις τους, όχι κατ ανάγκη συμφωνώντας με την πρωτοβουλία του συναδέλφου τους.

Εκπαιδευτικός με άριστη επιστημονική γνώση και κατάρτιση, με σκωπτική διάθεση,  έκανε σύγκριση των παλαιών μεθόδων με τις σημερινές, εκείνων των καθηγητών που με την προτροπή «βγάλτε μια κόλλα χαρτί» ανέβαζαν τους σφυγμούς των μαθητών εκείνης της εποχής, ενώ αναφερόμενος στο επίμαχο ερώτημα, έγραψε μάλλον ειρωνικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι το ζώδιο ανήκει στα… προσωπικά δεδομένα.

“Στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να μην χαρακτηριστούν ως «κομμένοι» από την μοντέρνα παιδαγωγική  και να προσεγγίσουν τους μαθητές τους με ένα σύγχρονο και πιο άνετο τρόπο, ενέχει ο κίνδυνος να οδηγηθούν σε  ακρότητες και να περάσουν μέσα στην σύγχρονη τεχνική διδασκαλίας, την γελοιότητα” σχολίαζαν συνάδελφοι του εκπαιδευτικού…

Πηγή: dete.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις